Biserica de la Bobaita a fost resfintita

Credinciosii parohiei mehedintene Bobaita au avut parte de o bucurie duhovniceasca foarte mare, prilejuita de resfintirea bisericii din comunitate.

Sfantul locas a fost sfintit prima data acum 102 ani de episcopul Ghenadie al Ramnicului.

Iu ultimii ani, parintele paroh Lucian Colibasanu a initiat si coordonat ample lucrari de refacere a sfantului locas, incununarea acestor osteneli facandu-se duminica 9 iunie, prin slujba de resfintire savarsita de catre Chiriarul locului, PS Parinte Episcop Nicodim.

Preasfintia Sa a oferit principalilor donatori ai bisericii, hrisoave de recunostinta iar parintelui paroh i-a oferit rangul bisericesc de iconom.

La acest eveniment au fost prezenti preoti din parohiile invecinate si din Drobeta Turnu Severin. Intre acestia, parintele Dumitru Iliescu, fost preot la Bobaita in urma cu aproape 30 de ani. Sfintia sa le-a amintit celor prezenti de cei 23 de preoti care au slujit la Bobaita si a tinut sa sublinieze efprturile facute de slujitorii sfintelor altare ca bisericile sa fie ingrijite si restaurate.

Important de subliniat este si faptul ca spre sfarsitul anului, o alta biserica din parohie, cea din satul Colibasi, va fi de asemenea, resfintita.

Biserica din Bobaita s-a zidit intre anii 1900-1911 si s-a pictat intre anii1971-1972, prin contributia credinciosilor si insemnatul concurs moral si material al Domnului Profesor Universitar Draghicescu Dumitru si al sotiei sale Vasilica, fiind sfintita de catre Preasfintitul Ghenadie Georgescu in data de 20 iunie 1911.

Din cauza degradarilor suferite de-a lungul timpului, intre anii 2011-2013, s-au efectuat urmatoarele lucrari: s-a vopsit acoperisul, s-a realizat o noua tencuiala exterioara, s-a montat la intrare o usa de stejar, s-a schimat tamplaria, s-a restaurat pictura, s-a construit un nou gard la strada, s-a restaurat pictura din interior si exterior de Doamna Pictor Anton Lacramioara si s-a achizitionat un nou clopot.

Aceste lucrari s-au realizat cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, al Primariei Malovat, dimpreuna cu enoriasii parohiei Bobaita si al altor credinciosi.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

10 Iunie 2013

Vizualizari: 397

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE