Biserica Manastirii Stavropoleos va fi resfintita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel

La Sarbatoarea Sfanta Treime Manastirea Stavropoleos din Capitala va imbraca haine de sarbatoare. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va resfinti lacasul de cult si va oficia aici Sfanta Liturghie. Biserica manastirii a fost sfintita ultima data in anul 1940.

„Se savarseste aceasta slujba dupa 72 de ani de la resfintirea care a avut loc in anul 1940 cand a fost redeschisa biserica dupa ce a fost inchisa la secularizare. Am pregatit pentru acest eveniment o medalie de argint cu imaginea manastirii, iar pe spatele medaliei este reprezentat Sfantul Iustin Martirul si Filosoful, ocrotitorul randuit de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la redeschiderea manastirii in anul 2008”, a precizat pentru TRINITAS TV Monahia Mihaela Luchian, Stareta Manastirii Stavropoleos din Capitala.

Manastirea dateaza din anul 1724 si in ultimii 21 de ani a fost restaurata.

„Biserica a fost consolidata, s-a schimbat acoperisul, s-a facut un canal perimetral in jurul bisericii, a fost restaurata si in interior, pictura a fost restaurata, iconostasul si cladirea din incinta a fost restaurata, incepand bineinteles, cu lucrarile de consolidare. De asemenea, au fost amenajate spatii astfel incat asezamantul sa redevina manastire cum a fost odinioara si vorbim aici de o colectie de obiecte vechi bisericesti, de o biblioteca care a adunat in acesti 21 de ani 11.000 volume dintre care 500 de volume sunt manuscrise si carte veche”, a mai precizat Maica Stareta.

Manastirea Stavropoleos ii are ocrotitori pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, pe Sfantul Iustin, Martirul si Filosoful, Sfantul Ierarh Atanasie si Sfantul Mucenic Haralambie.

Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

31 Mai 2012

Vizualizari: 387

Voteaza:

Biserica Manastirii Stavropoleos va fi resfintita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE