Biserica Parohiei Gogora, Protopopiatul Bolintin, isi va sarbatori hramul

In fiecare an in ziua de 30 noiembrie biserica Parohiei Gogora din localitatea Palanca, com. Floresti-Stoenesti, isi sarbatoreste ocrotitorul, pe Sfantul Apostol Andrei, cel Intai chemat. Manifestarile religioase inchinate hramului vor debuta astazi cu slujba Vecerniei unita cu Litia savarsita de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Credinciosii care vor lua parte la sfintele slujbe se vor putea inchina si la particele din moastele Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, ale Sfintei Mari Mucenite Ecaterina si ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Sfintele odoare vor fi aduse de la Catedrala Episcopala din Giurgiu si vor fi asezate spre inchinare, intr-un loc special amenajat in interiorul sfantului locas.

Ridicata la inceputul secolului XVIII de catre Petre Racheru si Jupaneasa Stanca Rachieru, potrivit documentelor aflate la arhivele statului din Bucuresti, Biserica Parohiei Gogora care maine isi va sarbatori ocrotitorul, reprezinta unul din monumentele istorice reprezentative ale judetului Giurgiu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

29 Noiembrie 2013

Vizualizari: 150

Voteaza:

Biserica Parohiei Gogora, Protopopiatul Bolintin, isi va sarbatori hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE