Biserica Parohiei Sinaia 3 in haine de sarbatoare

Biserica Parohiei Sinaia 3 a îmbrăcat astăzi, 16 iulie 2015, haine de sărbătoare. Lăcaşul de cult a fost binecuvântat de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Lucrările la această biserică au început în anul 1999 când a fost pusă piatra de temelie.

După slujba de binecuvântare, Preasfinţia Sa a oficiat apoi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte şi preacuviosul părinte arhim.

Veniamin Goreanu, consilier eparhial în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele arhim. Macarie Bogus, stareţul Mănăstirii Sinaia, părintele Grigore Melnic, Protopopul Protoieriei Câmpina, preoţi şi diaconi.

După cum aflăm de la Radio TRINITAS, Preasfinţia Sa a arătat necesitatea unui lăcaş de cult în această zonă.

„La Sinaia până în 1990 nu a existat decât o singură biserică pe lângă istorica mănăstire din localitate; după 1990 s-au mai zidit încă două biserici, ceea ce arată pe deoparte dorinţa credincioşilor, nevoia de a participa la slujbă şi dorinţa de a continua şi noi opera înaintaşilor care au înălţat bisericii lui Dumnezeu rugându-se în ele pentru mântuirea sufletelor lor”, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Este începutul de fapt al acestei parohii şi a reprezentat pentru credincioşii de acolo o mare bucurie. Ne-am bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul care a fost înconjurat de un ales sobor de preoţi, între care putem aminti pe părintele consilier Veniamin Goreanu, părintele Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi părintele stareţ al Mănăstirii Sinaia. S-au acordat diplome şi medalii pentru conducătorii de la ISU Prahova, pentru toţi bunii creştini care au contribuit la această lucrare minunată şi pentru părintele paroh de la Sinaia III”, a precizat părintele protopop Grigore Melnic.

Diplome şi distincţii

Din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei Prahoveanul a conferit Diploma omagială „Sfântul Ioan Gură de Aur” cu medalie mai multor persoane: părintelui Constantin George Ciocoiu, parohul Parohiei Sinaia 3, domnului Nicolae Popescu, inspector şef al ISU Prahova; domnului Adrian Andrei, comandantul Detaşamentului de Pompieri Sinaia; d-lui. Ion Ene, plutonier adjutant. De asemenea, Diploma „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor” a fost acordată Detaşamentului de Pompieri Sinaia şi domnilor ingineri Gheorghe Sărăţeanu şi Cristian Claudiu Fălcescu, iar Distincţia de vrednicie cu chipul Maicii Domnului a fost acordată doamnei Mariana Miu Grigorescu.

Locașul de cult a fost ridicat cu sprijinul Detașamentului de Pompieri Sinaia și al credincioșilor de aici.

Sursa: basilica.ro

.

17 Iulie 2015

Vizualizari: 105

Voteaza:

Biserica Parohiei Sinaia 3 in haine de sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE