Biserica parohiei vrancene Brosteni 2 a fost tarnosita

Parohia vrânceană Broşteni II a îmbrăcat, duminică, 9 noiembrie 2014, haine de sărbătoare. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a târnosit biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir“ şi „Sfântul Ierarh Nectarie“ din localitate, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic misionar al eparhiei.

„Slujba de târnosire a unei biserici se săvârşeşte o singură dată şi se repetă, în mod excepţional, atunci când peste 100, 200 de ani, din motive binecuvântate, s-a umblat la piciorul Sfintei Mese. De aceea, vreau să conştientizaţi semnificaţia acestei zile, că Dumnezeu v-a făcut părtaşi la o bucurie de negrăit, pe de o parte, aceea de a ridica biserica prin osteneala dumnevoastră, ceea ce nu este puţin lucru şi, pe de altă parte, să vă împărtăşiţi de harul şi darurile revărsate de Preasfântul Duh asupra acestui sfânt locaş, prin slujba de târnosire“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Locaşul de rugăciune a fost construit, în perioada 2006-2014, pe o fundaţie mai veche, turnată încă din anul 1933. Acesta a fost dotat cu strane, catapeteasmă şi obiecte de cult, iar Sfântul Altar şi cele două abside au fost împodobite cu pictură nouă.

Pentru activitatea desfăşurată în comunitate, preotul paroh Gabriel Macovei a primit rangul de iconom. Totodată, ierarhul le-a dăruit diplome de merit celor care au ajutat, în mod special, biserica.

La slujbe au participat numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. Potrivit tradiţiei, toţi cei prezenţi au trecut prin Sfântul Altar şi s-au închinat la Sfânta Masă.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a binecuvântat troiţa ridicată în vecinătatea bisericii.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 82

Voteaza:

Biserica parohiei vrancene Brosteni 2 a fost tarnosita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE