Biserica 'Sfantul Cuvios Antonie' din Iasi isi serbeaza ocrotitorul

Biserica Ortodoxa il praznuieste in ziua de 17 ianuarie pe Sfantul Cuvios Antonie cel Mare. In municipiul Iasi isi sarbatoreste hramul parohia „Sfantul Cuvios Antonie cel Mare“, pastorita de pr. Ionel Roata, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor. Programul liturgic va incepe duminica seara, la ora 16:00, cu oficierea slujbei Vecerniei, unita cu Litia de catre Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, iar luni dimineata va fi oficiata slujba Utreniei, Acatistul si Sfanta Liturghie. Potrivit unei traditii, la slujba din ajunul sarbatorii Bisericii „Sfantul Cuvios Antonie cel Mare“ participa preotii de mir, iar in ziua de hram slujesc in special parintii de la manastirile din Iasi.

Dupa cum ne-a relatat pr. paroh Ionel Roata, pentru acest hram au fost pregatite 500 de pachete cu alimente pentru cei care vor participa la sfintele slujbe.

Constructia Bisericii „Sf. Cuv. Antonie cel Mare“ (foto) a inceput in anul 2003, cu sprijinul enoriasilor parohiei „Sfinții Voievozi“ - Frumoasa, care s-a desfiintat la 1 februarie 2002, pentru a se reinfiinta Manastirea Frumoasa. Piatra de temelie a Paraclisului „Sfantul Antonie cel Mare“ a fost pusa la 26 august 2003, iar la 28 septembrie, acelasi an, a fost savarsita prima Liturghie. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

16 Ianuarie 2011

Vizualizari: 583

Voteaza:

Biserica 'Sfantul Cuvios Antonie' din Iasi isi serbeaza ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE