Biserica in sprijinul persoanelor dependente de alcool

Alba Iulia este din aceasta saptamana pe harta "Alcoolicilor Anonimi” odata cu infiintarea in municipiu a primului Grup AA (Grupul "Alcoolicii Anonimi”) ce isi propune sa ajute persoanele dependente de alcool. Grupul "Alcoolicii Anonimi” a fost infiintat cu sprijinul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si va functiona in completarea Centrului de Consiliere si Terapie pentru Alcoolici pe care asociatia l-a infiintat in urma cu mai multi ani, potrivit Biroului de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba.  Centrul va oferi intalniri motivationale prin Grupul AA, un program de consiliere si sprijin de specialitate pentru alcoolici si un program de sprijin pentru familiile persoanelor dependente de alcool. 

Prima intalnire a Grupului "Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia a avut loc in aceasta saptamana si la aceasta au participat persoane dependente de alcool din municipiu dar si alcoolici din intreaga tara care au reusit sa se vindece de aceasta boala cu ajutorul intalnirilor motivationale din cadrul grupurilor AA. Intalnirea s-a bucurat de participarea unuia dintre sustinatorii miscarii "Alcoolicii Anonimi” in Romania, Floyd Frantz, un alcoolic recuperat din SUA. Floyd, cum este cunoscut de dependenti de alcool din grupurile AA, incearca in prezent sa faca misiune pentru a-i sprijini pe semenii sai care se lupta cu patima alcoolului. 

"Am inceput sa beau cand eram adolescent si imediat problemele au inceput sa curga odata cu bautura. Am cunoscut "AA-ul” toata viata dar nu m-am gandit vreodata ca as avea nevoie de ajutor. Intr-o zi mi-am dat seama ca nu mai consumam eu alcoolul ci alcoolul incepuse sa ma consume pe mine. Aveam credinta in Dumnezeu dar nu stiam daca Dumnezeu mai credea in mine. Intr-o seara i-am cerut ajutorul. Primul pas a fost sa merg la Alcoolicii Anonimi si sa admit ca eram alcoolic” a povestit Floyd Frantz despre experienta sa ca alcoolic.  El a promis ca va incerca sa vina la intalnirile care vor urma ale Grupului AA din Alba Iulia. 

Printre invitatii de la prima intalnire a Grupului AA din Alba Iulia s-au numarat si directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba Marius Schiau, directorul Serviciului Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei municipiului Alba Iulia, Delia Cristescu, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Alba, Claudiu Dusa, si Claudiu Stefani - cadru didactic la Catedra de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La randul sau presedintele Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, pr. Nicolae Calin Ignat, a dat asigurari ca Grupul AA va primi intreaga sustinere de care are nevoie din partea asociatiei.

"Cu totii avem patimi mai mari sau mai mici si este important sa primim sprijinul necesar pentru a depasi aceste patimi. Sper ca acest grup infiintat in judetul Alba sa fie viu si totodata sa produca schimbari pentru cei care au probleme cu alcoolul, pentru cei care au nevoie de sprijin si au nevoie sa-l gaseasca pe Dumnezeu” a mai spus pr. Nicolae Calin Ignat.

Grupul "Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia va functiona in cadrul Asezamatului Social "Sfantul Meletie” din municipiu si se va intalni in fiecare marti de la ora 18,00. Detalii pot fi obtinute de la coordonatorul grupului: Lucian  - 0757/ 354504.

***
Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de barbati si femei care isi impartasesc experienta, puterea si speranta, cu scopul de a-si rezolva problema comuna si de a-i ajuta si pe altii sa se insanatoseasca de boala alcoolismului. Singura cerinta pentru participare ca membru este dorinta de a inceta bautul. Primul grup AA s-a nascut la Akron, Ohio, in iunie 1935.

In Romania inainte de 1989 autoritatile nu au permis functionarea Alcoolicilor Anonimi. In februarie 1991 la Timisoara s-a constituit primul Grup AA din Romania.

Alcoolismul este o boala, nu un viciu. Este o boala progresiva, fizica, mentala si spirituala, incurabila, marcata de obsesia de a bea, in ciuda raului fizic produs de consumul de alcool. In prezent, potrivit statisticilor, Romania se afla pe locul 2 in Europa, dupa Irlanda, in ceea ce priveste consumul excesiv de alcool.

Sursa: basilica.ro

14 Iunie 2013

Vizualizari: 602

Voteaza:

Biserica in sprijinul persoanelor dependente de alcool 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE