Biserici inchinate Sfantului Nectarie Taumaturgul

Sfantul Nectarie Taumaturgul a trecut la cele vesnice in 1920 si a fost canonizat in anul 1961. Este cunoscut pentru puterea facatoare de minuni ce izvoraste din moastele sale.Dintre lacasurile de cult inchinate Sfantului Nectarie Taumaturgul amintim:

- Manastirea "Radu Voda" din Bucuresti, il are din anul 2002 ca ocrotitor pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. In ziua de 8 noimebrie racla cu sfintele moaste la Sfantului Nectarie sunt scoase in procesiune spre inchinare.

- Schitul de la Sinca Veche din judetul Brasov, ridicat in anul 2006, adaposteste o particica din moastele Sfantului Ierarh Nectarie.

- Paraclisul manastirii Ponor din judetul Alba are hramul "Sfantul Ierarh Nectarie din Eghin"”.

Crestinii se pot inchina moastelor Sfantului Nectarie si la biserica "Sfantul Nectarie“ din Iasi, la Manastirea Putna, la Schitul "Sfintii Ioan si Nectarie" din Bradetu, judetul Arges, la Manastirea Halmyris din comuna Murighiol, judetul Tulcea, la Catedrala arhiepiscopala din Galati, la Capela "Sfantul Andrei" din cadrul Spitalului Judeţean Galati, la biserica "Sfintii Voievozi" din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, judetul Vrancea, la biserica "Sfanta Treime" din localitatea Bucium, judetul Brasov, la biserica Spitalului TBC din Sibiu, la biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" si "Izvorul Tamaduirii" a Spitalului Judetean "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava, la Biserica Memoriala "Mihai Viteazul" din Alba Iulia.

 

.

08 Noiembrie 2011

Vizualizari: 581

Voteaza:

Biserici inchinate Sfantului Nectarie Taumaturgul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE