Bisericile din Sibiu vor gazdui Festivalul International Coral Timotei Popovici


In perioada 16-18 martie a.c., la Sibiu, va avea loc Festivalul International Coral "Timotei Popovici", care face parte din programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana". In cadrul deosebit oferit de bisericile din Sibiu si din imprejurimi, se vor organiza concerte ale formatiilor corale din tara si strainatate. Festivalul debuteaza in data de 16 martie, orele 18.

00, la Sala "Thalia", iar noutatea o constituie faptul ca in ultima zi de festival, duminica, 18 martie, corurile vor ajunge si in localitati invecinate si in biserici din municipiul Sibiu, mai precis in biserica ortodoxa de pe str. Stefan cel Mare, biserica ortodoxa "din Groapa" si in bisericile ortodoxe din Gura Raului si Saliste.

La aceasta editie a V-a sunt asteptate urmatoarele coruri: corul barbatesc al Bisericii "Fecioara Maria" din Gabrovo - Bulgaria, corul "Dimotikin Chorodia Livadeias" - Grecia, Kammerchor Woerthersee Klagenfurt - Austria, Bergisches Kammerorchester al Scolii de Muzica Wuppertal - Germania, Reuniunea Romana de Cantari din Saliste, corul de camera "Caedonia" al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, corul "Sf. Nicolae" al bisericii ortodoxe din Agnita, corul de copii "Allegretto", corul mixt al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna", corul "Villanella" al Liceului de Arta, corul "Bach" si grupul "Harmony", corul "Preludiu" al Fundatiei "Tinerimea Romana" - Bucuresti, corul "Antifonia" al Academiei de Muzica "Gh. Dima" din Cluj, corul de copii "Symbol" - Bucuresti, corul "Ars Nova" - Pitesti, corala "Sf. Antim Ivireanul" - Ramnicu Valcea, corul "Ion Vidu" - Lugoj, corul "Antifonia" al Academiei de Muzica din Cluj, corul mixt de camera "Sacergetia" - Deva si corul "Pastorala" - Focsani.

Pentru mai multe informatii se poate consulta si urmatoarea adresa http://www.sibiu2007.ro

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.

08 Martie 2007

Vizualizari: 3259

Voteaza:

Bisericile din Sibiu vor gazdui Festivalul International Coral Timotei Popovici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE