Braul Maicii Domnului de la Panaghia Katoxenia va fi expus intr-un baldachin tuturor pelerinilor ce vor veni la Mangalia


Braul Maicii Domnului de la Panaghia Katoxenia va fi expus intr-un baldachin tuturor pelerinilor ce vor veni la Mangalia

Braul Maicii Domnului va fi adus la Mangalia, pe 15 mai, de o delegatie romana ce se va deplasa in Grecia. Braul de la Panaghia Katoxenia din Volos este un fragment din Braul Maicii Domnului, care a fost luat de la Muntele Athos, in 1552, si adus la Mitropolia Dimitriadei, intr-un moment de grea incercare pentru populatia de aici, in timpul unei mari epidemi de ciuma. Istoria povesteste ca, imediat dupa aducerea sa, oamenii s-au insanatosit.

Din delegatia ce va pleca spre Grecia la bordul unui avion militar, de pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, spre baza aeriana din Volos, vor face parte primarul Zanfir Iorgus, comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor dr. Corneliu Bocai, alaturi de fete bisericesti, printre care si preotul de la Biserica Militara din Mangalia, Traian Chircu. La Volos vor fi prezenti primarul Volosului, alaturi de IPS Mitropolitul Ignatie al Dimitriadei si oficialitati ecleziastice ale statului grec. Sfantul Brau va fi adus la Mangalia joi, 15 mai, in jurul orei 14.00.

A doua zi, pe 16 mai, la Complexul "President" din Mangalia va avea loc simpozionul "Asistenta religioasa in unitatile militare din Mangalia", precum si o vizita de studii si documentare a clericilor militari, cursanti la Colegiul de Razboi: UM02196, UM02078, UM02109, la Muzeul Marinei si Muzeul Callatis.

Sambata, 17 mai, va fi efectuat un pelerinaj la manastirile "Sfantul Apostol Andrei", Dervent, Centrul Eparhial Constanta si Techirghiol.

Duminica, 18 mai, la ora 8.00, va incepe slujba de sfintire a apei de catre clericii militari si civili, la Biserica Garnizoanei, intampinarea oficialitatilor ecleziastice, ale armatei si statului, precum si sfintirea Bisericii Militare si inaugurarea Muzeului Militar din Mangalia. Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va oficia Sfanta Liturghie solemna, urmata de alocutiuni ale oficialitatilor. Printre invitati se va numara si presedintele Romaniei, Traian Basescu, la pelerinajul de la Biserica Militara fiind asteptati circa 30.000 de credinciosi. Braul va fi expus afara, intr-un baldachin.

Pentru a asigura linistea si ordinea publica in perioada pelerinajului din sudul litoralului, vor fi concentrate in zona efective impresionante ale Jandarmeriei, Politiei Mangalia, Politiei Comunitare, Politiei de Frontiera si agenti de la firmele de paza din localitate.

Clara VALIMAREANU
Sursa: ziuact.ro

.

08 Mai 2008

Vizualizari: 773

Voteaza:

Braul Maicii Domnului de la Panaghia Katoxenia va fi expus intr-un baldachin tuturor pelerinilor ce vor veni la Mangalia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE