Cabinete medicale de ultima generatie si servicii medicale noi la Fundatia 'Episcop Melchisedec' din Roman

Doua cabinete medicale noi, dotate cu aparatura de ultima generatie au fost sfintite luni, 7 octombrie, de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacului, la Fundatia ”Episcop Melchisedec”, din Roman. Acestea se adauga Complexului de Servicii Social-Filantropice “Episcop Melchisedec Stefanescu.

La eveniment, alaturi de Preasfintia Sa, au mai participat preotii Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei, pr. Dragos Alexandru Munteanu, protopop de Roman, precum si parinti consilieri din cadrului Centrul Eparhial Roman.

“Odata cu restaurarea ansamblurilor lasate mostenire de episcopul Melchisedec Stefanescu, am demarat mai multe proiecte sociale pentru copii si familii nevoiase, care au nevoie de ajutorul nostru. Cele doua cabinete medicale, unul de medicina de familie, celalalt stomatologic, ambele sub protectia Sfantului taumaturg Luca, respecta normele cerute de exigentele medicale si europene. Ii felicitam pe cei care fac parte din corpul medical al Fundatiei «Episcop Melchisedec Stefanescu»”, a spus Preasfintitul Ioachim Bacauanul.

In cele doua cabinete medicale care vor functiona in cadrul Complexului de Servicii Sociale “Episcop Melchisedec Stefanescu” vor lucra maica Mina (cabinetul de medicina de familie) si parintele protosinghel Andrei Ionita (cabinetul de stomatologie). La randul sau, preotul vicar Ioan Gherasimescu a prezentat corpul medical care isi va desfasura activitatea in cadrul celor doua cabinet, rememorand momentel parcurse pana la finalizarea acestui obiectiv. Totodata, Bogdan Gherasimescu, directorul Fundatiei ”Episcop Melchisedec” a afirmat ca toti cei care doresc sa se inscrie la maica doctor Mina o pot face in mod gratuit. Cabinetul in care va lucra maica Mina va fi dotat cu doua aparate la care ravnesc multe spitale.

“Avem in dotare un electrosomatograf, un aparat de productie belgiana care scaneaza la nivel interstitial. Practic, pacientii isi aseaza palmele si talpile pe niste tablite si, in felul acesta, putem vedea ce se intampla in corpul uman”, a explicat maica doctor Mina.

In dotarea cabinetului a intrat si un aparat pentru ozonoterapie, o metoda novatoare de tratament nemedicamentos, care foloseste un amestec de oxigen si ozon. Cu aceasta terapie au fost tratati oameni bolnavi cu diverse forme de paralizie, bolnavi de hernie de disc si alte afectiuni.

“Cabinetul de medicina de familie a fost infiintat din 26 septembrie, la initiativa si cu sprijinul Preasfintitului Ioachim Bacauanul, din dorinta de a veni in sprijinul celor care au o situatie financiara precara. Cabinetul stomatologic a fost deschis anul trecut si este destinat exclusiv celor cu posibilitati financiare modeste”, a mai precizat Bogdan Gherasimescu..

Sursa: epr.ro

08 Octombrie 2013

Vizualizari: 460

Voteaza:

Cabinete medicale de ultima generatie si servicii medicale noi la Fundatia 'Episcop Melchisedec' din Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE