Cardinalul Hamao, fostul presedinte al Consiliului Pontifical pentru Pastorala Migrantilor si Itinerantilor, a trecut la cele vesnice

 

Cardinalul Stephen Fumio Hamao, fostul presedinte al Consiliului Pontifical pentru Pastorala Migrantilor si Itinerantilor, a murit in Tokio in ziua de 8 noiembrie 2007, la varsta de 77 de ani. Cardinalul Hamao, care s-a retras din aceasta functie din Vatican in martie 2006, a murit din cauza cancerului. Stephen Fumio Hamao s-a nascut in 1930 in Tokio, si a fost hirotonit preot la varsta de 27 de ani. Numit Episcop auxiliar de Tokio in 1970, a fost numit mai apoi Episcop de Yokohama in 1979. S-a dedicat pastoralei tinerilor, imigrantilor, refugiatilor si saracilor, in particular ca presedinte al Caritas Asia si Oceania.

 

In 1995 a fost ales presedinte al Conferintei Episcopilor Japonezi, iar in 1998 a fost chemat la Roma pentru a deveni presedinte al Consiliului Pontifical pentru Pastorala Migrantilor si Itinerantilor. A fost creat Cardinal de catre Papa Ioan Paul al II-lea in 2003. Funeraliile Cardinalului Hamao vor avea loc luni, 12 noiembrie, in Yokohama. Papa Benedict al XVI-lea a trimis doua mesaje de condoleante, unul surorii Cardinalului, Teresa Tereku Uematsu, si alta actualului Episcop de Yokohama, Rafael Masahiro Umemura. Sfantul Parinte l-a elogiat pe prelatul japonez pentru "marturia lui devotata pentru Evanghelie, grija lui vie pentru saraci, si slujirea lui generoasa pentru Biserica universala".

 

Cardinalul Hamao a fost unul dintre cei doi Cardinali din Japonia; actualmente mai traieste Cardinalul Peter Shirayanagi, fostul Arhiepiscop de Tokio, care va implini 80 de ani in 26 noiembrie. Cu moartea Cardinalului Hamao sunt acum 178 Cardinali, dintre care 103 au varsta sub 80 de ani, si astfel eligibili in alegeri papale. Intr-un consistoriu programat pentru 23 noiembrie 2007, Papa Benedict al XVI-lea va crea 23 noi Cardinali, dintre care 18 vor fi electori.

 

Sursa: catholica.ro

.

09 Noiembrie 2007

Vizualizari: 481

Voteaza:

Cardinalul Hamao, fostul presedinte al Consiliului Pontifical pentru Pastorala Migrantilor si Itinerantilor, a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE