Catedrala Episcopala din Caransebes isi va sarbatori ocrotitorul: Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul

Odata consacrata slujirii liturgice, in 12 septembrie 2010, catedrala episcopala din Caransebes a primit prin binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel un al doilea hram, ocrotitor al catedralei devenind Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, un sfant cu mare evlavie in randul credinciosilor banateni. Aceasta praznuire s-a adaugat hramului traditional, Invierea Domnului si, prin asezarea ei, reprezinta un reper duhovnicesc de mare importanta pentru eparhia Banatului de munte.

In perioada 19-20 iulie, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, vor fi aduse in Episcopia Caransebesului, moastele Sfintei Mucenite Tatiana de la catedrala mitropolitana din Craiova.

De asemenea, la praznicul "Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul” si manastirea "Sfantul Ilie de la Izvor” din Bocsa isi sarbatoreste hramul. Astfel, in ajunul praznicului, slujba Vecerniei si a Litiei vor fi oficiate de un sobor de ierarhi membri ai Sfantului Sinod, alaturi de chiriarhul locului. La zi de praznic, toti pelerinii sositi la hramul manastirii vor avea posibilitatea sa se inchine la moastelor Sfintei Mucenite Tatiana. Acestea vor fi puse spre inchinare in incinta manastirii in ziua de 19 iulie, incepand cu orele 19.00, si vor ramane pe tot parcursul noptii, pana in dimineata zilei de 20 iulie, cand sfintele moaste vor fi aduse la catedrala eparhiala din Caransebes. Sfanta Liturghie din ziua hramului manastirii va fi oficiata de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi.

Vineri, 20 iulie, la orele diminetii, va avea loc la Caransebes procesiunea cu moastele Sfintei Mucenite Tatiana, de la resedinta episcopala la noua catedrala, dupa care Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi vor oficia Sfanta Liturghie arhiereasca in catedrala episcopala cu hramurile "Invierea Domnului” si "Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul”, in prezenta lucratoare a moastelor Sfintei Mucenite Tatiana.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2012

Vizualizari: 321

Voteaza:

Catedrala Episcopala din Caransebes isi va sarbatori ocrotitorul: Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE