Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Montreal si-a sarbatorit hramul

Intre 18 si 20 iunie Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Montreal a imbracat haina de sarbatoare. Ca in fiecare an, preotii si credinciosii Catedralei l-au sarbatorit pe sfantul patron si ocrotitor, Sf. Ioan Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului. Cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei noastre, IPS Arhiepiscop Nicolae si PS Episcop Vicar Ioan Casian, au fost prezenti si in aceste zile de praznic.



Sarbatoarea a inceput vineri seara cu slujba Sf. Maslu, savarsita in sobor de ierarhi si preoti. Sambata 19 iunie, IPS Arhiepiscop Nicolae insotit de Pr. Protopop George Chisca, a vizitat noua biserica cumparata in Gatineau, QC, de parohia Nasterea Maicii Domnului. Apoi, a fost vizitata noua proprietate a parohiei Sf. Matei din Ottawa si a fost savarsita slujba Aghiazmei mici pentru binecuvantarea cladirii care va adaposti temporar o capela de rugaciune a parohiei. Sambata seara, intorsi de la Gatineau si Ottawa, in Catedrala Sf. Ioan Boatezatorul din Montreal s-a savarsit slujba Vecerniei celei mari, urmata de sfintirea icoanei lucrata in mozaic a Sf. Ioan Botezatorul de la intrarea in biserica.

Duminica dimineata a avut loc slujba Sf. Liturghii in sobor de 2 ierarhi, 5 preoti si un diacon. La momentul predicii, IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit despre evenimentul vestirii nasterii Sf. Ioan Botezatorul si invataturile pe care fiecare crestin se cuvine sa le retina din acest eveniment. Pr. Protopop George Chisca a multumit in incheiere tuturor celor prezenti pentru impreuna slujire, precum si celor ce au participat la impodobirea Catedralei.

O bogata masa festiva a incheiat aceste zile de sarbatoare dedicate Sf. Ioan Botezatorul, ocrotitorul Catedralei ortodoxe romanesti din Montreal.

Sursa: romarch.org

.

23 Iunie 2010

Vizualizari: 878

Voteaza:

Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Montreal si-a sarbatorit hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE