Catolicosul si Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 13 august 2012, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit o delegatie a Bisericii Armene condusa de Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicosul si Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor, delegatie aflata intr-o vizita in Romania cu ocazia manifestarilor prilejuite de implinirea a 500 de ani de la infiintarea Manastirii armene Hagigadar din judetul Suceava.

La intrevedere au participat ierarhi armeni din Rusia, Franta si America, precum si Preasfintitul Parinte Datev Hagopian, Intaistatatorul Arhiepiscopiei Armene din Romania, Excelenta Sa domnul Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti, domnul Varujan Vosganian, Presedintele Uniunii Armenilor din Romania, si alte personalitati.

Din partea Patriarhiei Romane au fost prezenti Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si Exarh patriarhal, precum si Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a exprimat bucuria reintalnirii cu Patriarhul Romaniei si a rememorat prima intalnire cu Preafericirea Sa in data de 25 octombrie 2008, la un an dupa alegerea Preafericitului Parinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. In acest context, Catolicosul Armenilor a subliniat relatiile traditionale foarte bune dintre cele doua Biserici si popoare crestine.Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a mentionat bucuria traita in ziua de duminica, 12 august 2012, la Manastirea Hagigadar cu prilejul implinirii a 500 de ani de la infiintarea acestei vetre monahale armene si a apreciat prezenta unui numar important de credinciosi ortodocsi romani la aceasta sarbatoare a Bisericii Armene din Romania.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe Sanctitatea Sa Karekin al II-lea pentru dinamismul misiunii Bisericii Armeniei si a evidentiat necesitatea intensificarii relatiilor dintre cele doua Biserici prin intalniri periodice intre ierarhi si clerici, schimburi de studenti si organizarea de pelerinaje in cele doua tari crestine pentru o mai buna cunoastere reciproca. In acest sens, Preafericirea Sa a mentionat intentia Patriarhiei Romane de a include Armenia intre destinatiile pelerinajelor organizate de Centrul de pelerinaj al Patriarhiei Romane. In acelasi timp, Patriarhul Romaniei a apreciat relatiile de prietenie si cooperare dintre eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane si comunitatile armene din Romania.

La finalul intrevederii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a conferit Sanctitatii Sale Karekin al II-lea Ordinul "Sfantul Apostol Andrei - Ocrotitorul Romaniei", clasa I, pentru bogata activitate desfasurata in fruntea Bisericii Armeniei si pentru contributia la dezvoltarea relatiilor de prietenie dintre cele doua Biserici.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

.

14 August 2012

Vizualizari: 429

Voteaza:

Catolicosul si Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE