CE reclama intarzierea punerii in aplicare a hotararii CEDO privind Mitropolia Basarabiei


Comitetul de Ministri al Consiliului Europei si-a exprimat miercuri, 8 februarie, ingrijorarea in legatura cu intarzierea privind executarea deplina de catre autoritatile de la Chisinau a hotararii pronuntate de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului la 13 decembrie 2001 in cazul Mitropolia Basarabiei si altii contra Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presa al Consiliului Europei, membrii Comitetului de Ministri au mentionat ca actualmente legislatia in vigoare continua sa ofere Executivului de la Chisinau o larga discretie in ceea ce priveste oferirea, suspendarea sau retragerea recunoasterii cultelor religioase si ca dispozitiile legale nu reflecta adecvat exigenta de proportionalitate a restrictiilor care pot fi impuse exercitarii libertatii de exprimare.

Consiliul Europei a subliniat astfel, pentru autoritatile Republicii Moldova, necesitatea de a accelera lucrarile legislative referitoare la adoptarea unei noi legi cu privire la culte, respectand in deplina masura hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului si tinand cont de concluziile si recomandarile expertilor CE. Curtea a decis sa reia examinarea cauzei in cadrul reuniunii sale din 28 si 29 martie curent, in vederea deciderii asupra masurilor suplimentare, in cazul in care nu vor fi realizate intre timp progresele corespunzatoare.

In zilele de 7 si 8 februarie curent a avut loc prima sedinta din acest an a Comitetului de Ministri, in problema controlului executarii deciziilor CEDO
 
Strasbourg, Franta/Romanian Global News     

10 Februarie 2006

Vizualizari: 1770

Voteaza:

CE reclama intarzierea punerii in aplicare a hotararii CEDO privind Mitropolia Basarabiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE