Centrul eparhial de la Roman, sub obladuirea Sfantului ierarh Dosoftei

Pastor al acestei eparhii, ctitor de limba romana, personalitate a vietii religioase si culturale romanesti, Sfantul Ierarh Dosoftei a fost serbat intr-o maniera deosebita la Catedrala arhiepiscopala "Sf. Cuv. Parascheva" din Roman.

Sarbatoarea a debutat cu dumnezeiasca Liturghie oficiata de catre Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, inconjurat de un sobor alcatuit din preotii consilieri si inspectori ai Centrului eparhial, precum si din parinții protopopi. In cadrul slujbei, diaconul Mirel Ionut Andronache a fost hirotonit intru preot pe seama parohiei Vultureni (Protopopiatul Sascut). In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre importanta Sfantului Dosoftei pentru teologia romaneasca, rolul avut in viata culturii romanesti si a Bisericii, in general, reiterand faptul ca sfantul Dosoftei face parte din randul celor patru sfinti ierarhi care au pastorit pe scaunul vladicesc de la Roman.

A urmat apoi, o procesiune cu icoana Sfantului Ierarh Dosoftei, dupa care, Preasfintitul Episcop Ioachim Bacauanul a savarsit slujba de resfintire a birourilor din incinta Centrului eparhial, implinire a unui amplu proiect pe care ierarhul l-a initiat in urma cu cativa ani cu scopul de a restaura si pune in valoarea frumusetea din inima uneia dintre cele mai vechi arhiepiscopii. «La initiativa si cu binecuvantarea Preafintitului Parinte Episcop Ioachim Bacauanul s-au derulat ample lucrari de reabilitare si recompartimentare a birourilor in care isi desfasoara activitatea administratia si cancelaria eparhiale. Aceste lucrari se impuneau din cauza deteriorarii evidente, iar pe de alta parte pentru a putea raspunde nevoilor impuse de noua organigrama a institutiei. Ele constituie continuarea proiectului pe care Preafintitul Parinte Episcop Ioachim l-a intiat in urma cu mai bine de patru ani, proiect ce presupune restaurarea patrimoniului Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.», a explicat arhidiac. Adrian Ciobanu, consilier economic.

Sursa: epr.ro

.

15 Decembrie 2013

Vizualizari: 202

Voteaza:

Centrul eparhial de la Roman, sub obladuirea Sfantului ierarh Dosoftei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE