Centrul de Presa BASILICA, identitate mediatica si vocatie misionara in societate

Mesajul Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la hramul Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane, sarbatoarea Sfintei Treimi, luni, 09 iunie 2014:

In a doua zi a praznicului Pogorarii Duhului Sfant, avem prilejul de a medita la modelul de iubire si viata traite in comuniunea deplina a Persoanelor divine: Tatal, Fiul si Duhul Sfant, Treimea Sfanta si nedespartita a Carei lucrare proniatoare se revarsa necontenit peste intreaga creatie. Aceasta lucrare mantuitoare a Sfintei Treimi cheama si ajuta Biserica sa nu se izoleze de lume, ci sa fie permanent activa in societate prin propovaduirea Evangheliei mantuirii si prin ajutorarea semenilor, spre binele comun al societatii.

Sarbatoarea Sfintei Treimi este hramul multor biserici si manastiri, dar si al Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane, care in cei aproape sapte ani de la infiintare (27 octombrie 2007) si-a amplificat constant misiunea, dobandind o identitate proprie in contextul mediatic romanesc.Pentru clerul si credinciosii ortodocsi romani din tara si strainatate, Centrul de Presa BASILICA reprezinta principala sursa de informare corecta si cu autoritate privind viata si multiplele activitati pastoral-misionare, social-filantropice, educationale, culturale etc. ale eparhiilor componente ale Patriarhiei Romane. In acelasi timp, prin emisiunile de radio si televiziune, precum si prin paginile de spiritualitate si materialele documentare ale cotidianului Lumina, Centrul de presa BASILICA aduce oamenilor pace si liniste sufleteasca, lumina si speranta mai ales in perioada de criza spirituala si materiala prelungita pe fondul unei secularizari din ce in ce mai accentuate a lumii de astazi.

Radio TRINITAS este o voce distincta intre posturile de radio cu acoperire nationala prin informatia prompta din actualitatea bisericeasca, sociala si culturala, emisiunile religioase de calitate, transmisiunile in direct ale Sfintei Liturghii si promovarea culturii, limbii, traditiilor si identitatii nationale in tara si in comunitatile romanesti din Diaspora. Aceasta misiune plurivalenta a fost recunoscuta si apreciata prin decernarea Premiului pentru excelenta in cultura in anul 2013 de catre Consiliul National al Audiovizualului.

TRINITAS TV a continuat sa isi stilizeze grila de programe, acordand spatii largi actualitatii bisericesti, intalnirii rodnice dintre cult si cultura, precum si realitatilor sociale care indeamna la mai multa filantropie si solidaritate. Televiziunea Patriarhiei Romane dedica zilnic spatii de emisie reportajului religios, social, educational, cultural si evocarilor istorice pilduitoare.

Publicatiile Lumina (cotidianul Ziarul Lumina, saptamanalul Lumina de Duminica si periodicul Vestitorul Ortodoxiei) si-au fidelizat cititorii prin bogatia de stiri din actualitatea bisericeasca din tara si strainatate, documentare, reportaje, pagini de spiritualitate si istorie si alte materiale de interes public. De mentionat ca in ultimul an au aparut doua produse media noi, Lumina pelerinului si Lumina literara si artistica, difuzate impreuna cu saptamanalul Lumina de Duminica. Colectia Media Christiana, realizata cu sprijinul Editurii TRINITAS a Patriarhiei Romane, reuneste in volume tematice articole valoroase, publicate de-a lungul timpului in paginile ziarului. Seria LUMINA din cadrul colectiei a ajuns deja la al saptelea volum tiparit.

Agentia de stiri BASILICA a Patriarhiei Romane, care prezinta informatiile intr-un concept grafic atragator, a crescut constant fluxul de stiri privind viata si evenimentele Bisericii Ortodoxe Romane din tara, din Europa si din alte regiuni ale lumii. Fluxul de stiri actualizat in fiecare zi a marit numarul de vizitatori, fiind o confirmare a activitatii de pana acum, dar si un imbold in activitatea urmatoare.

Biroul de Presa si Relatii Publice al Patriarhiei Romane a continuat sa informeze prompt prin mass-media despre evenimentele Patriarhiei Romane si sa prezinte puncte de vedere oficiale in legatura cu diferite teme sau probleme aflate in dezbatere publica.

La acest popas duhovnicesc, multumim cu deosebita pretuire parohiilor si protopopiatelor din Arhiepiscopia Bucurestilor, altor eparhii ale Patriarhiei Romane din tara si strainatate, precum si binefacatorilor care sustin financiar Centrul de Presa BASILICA in misiunea sa spirituala implinita cu responsabilitate in societatea romaneasca de azi.

In acelasi timp, binecuvantam si felicitam pe toti ostenitorii Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane, care prin activitatea lor intensa contribuie la propovaduirea Evangheliei mantuirii si la promovarea valorilor credintei crestine in societate prin mijloacele moderne de comunicare in masa.

Ne rugam Preasfintei Treimi sa reverse peste noi toti harurile Sale cele bogate pentru a cultiva zilnic pacea si bucuria, harnicia si darnicia, cuvantul frumos si fapta buna.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Sursa: basilica.ro

.

10 Iunie 2014

Vizualizari: 155

Voteaza:

Centrul de Presa BASILICA, identitate mediatica si vocatie misionara in societate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE