Cerc pastoral-misionar intrunit la Parohia Vieru, Protoieria Giurgiu

In ajunul Sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, in biserica parohiei Vieru, a avut loc intalnirea lunara a Cercului Pastoral Vieru. Intalnirea a debutat cu savarsirea Vecerniei unita cu Litia, apoi a continuat cu savarsirea Acatistului Sfintilor Imparati Constantin si Elena. La acest cerc-misionar au luat parte preotii din parohiile: Vieru, Izvoru, Putineiu, Ralesti, Stanesti I si Stanesti II.

La final, Pr. Ciprian Milea, de la Parohia Vieru, a sustinut referatulul „Imperiul Roman inainte de Edictul de la Milano”.

Preacucernicia Sa a aratat care era situatia politica din Imperiul Roman in primele trei secole de crestinism. De asemenea, Pr. Milea Ciprian a vorbit despre situatia crestinilor si a Bisericii pana la inceputul domniei Imparatului Constantin cel Mare, fiind enumerate si descrise principalele prigoane duse impotriva crestinilor de catre imparatii romani.

Totodata, au mai fost discutate diverse probleme si aspecte de ordin pastoral-misionar si administrativ gospodaresc din fiecare parohie.

Urmatoarea intalnire va avea loc in data de 24 iunie la Parohia Putineiu.

.
Pe aceeaşi temă

21 Mai 2013

Vizualizari: 230

Voteaza:

Cerc pastoral-misionar intrunit la Parohia Vieru, Protoieria Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE