Cerc pastoral-misionar in Parohia Nimigea de Jos

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Dan Vasile, s-au intalnit duminica, 15 iunie 2014, in Parohia Nimigea de Jos din Protopopiatul Nasaud.

Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, in prezenta a numerosi credinciosi, soborul celor 8 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Tarmure Viorel, au savarsit Acatistul Tuturor Sfintilor, pe care Biserica Ortodoxa i-a pomenit in aceasta zi.

In cuvantul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Muresan Maftei de la Parohia Chiuza a vorbit credinciosilor despre Invierea Mantuitorului – intarire in credinta a martirilor si a subliniat ca acestia au avut credinta puternica in Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Cel care a spus „cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai” (In. 11,25). Tot in cuvantul de invatatura parintele a aratat ce sunt martirii, ce invatam noi din viata lor si cum ii cinsteste Biserica. In incheiere, parintele paroh Tarmure Viorel a multumit tuturor preotilor prezenti.

Acest eveniment de bucurie duhovniceasca, care face parte din activitatea misionara a Cercului preotesc Mocod este al treilea din anul acesta si se incadreaza in seria de manifestari dedicate Anului omagial euharistic si Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni in Patriarhia Romana. Urmatoarea intalnire a preotilor din acest cerc va avea loc in Duminica a 6-a dupa Rusalii, in Parohia Sasarm.

Date istorice – Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Nimigea de Jos
Biserica Parohiei Nimigea de Jos cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” dateaza din anul 1909. Intre anii 1988-1991 s-au efectuat o serie de lucrari de reabilitare a exteriorului si interiorului bisericii si tot in aceasta perioada biserica a fost pictata in tehnica fresca de catre pictorul Viorel Nimigeanu, pentru ca in anul 1991 aceasta sa fie sfintita de catre Preasfintitul Irineu Bistriteanul. Acelasi ierarh a resfintit biserica in anul 2009, ca urmare a inzestrarii ei cu un nou iconostas, mobilier si geamuri termopan. Toate aceste lucrari s-au desfasurat in timpul pastoririi actualului pr. paroh Viorel Tarmure.

Material realizat pentru Radio Renasterea de pr. Cornel Coprean.
Autor: Andreea Paglesan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

16 Iunie 2014

Vizualizari: 197

Voteaza:

Cerc pastoral-misionar in Parohia Nimigea de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE