Cerc pastoral-misionar in Protoieria Sector 4 Capitala

Preotii de la parohiile din cadrul Protoieriei Sector 4 Capitala s-au intrunit marti, 8 iulie, intr-un nou cerc pastoral, la biserica Parohiei „Constantin Brancoveanu“ din Bucuresti. Tema intalnirii pastoral-misionare a fost „Rolul Sfintilor Martiri Brancoveni in cultura si spiritualitatea romaneasca“.

Tema intrunirii pastoral-misionare a preotilor de la parohiile din cadrul Protoieriei Sector 4 Capitala a fost dedicata Anului omagial al Sfintilor Martiri Brancoveni si, dupa cum ne-a precizat parintele protoiereu Ion Armasi, s-a dorit a fi „o meditatie asupra vietii, faptelor si martiriului Sfintilor Brancoveni“.

In acest sens, invitati la acest cerc pastoral au fost pr. asist. dr. Petre Sperlea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, pr. conf. dr. Claudiu Cotan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta, ambii specialisti in Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, si pr. Sergiu Vlad, parohul comunitatii romanesti din Istanbul, care slujeste in biserica ctitorita de Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu pe malul Bosforului.

Intrunirea a continuat, apoi, cu discutii pe marginea temei. „La aceasta intrunire, desfasurata la biserica Parohiei «Constantin Brancoveanu», au participat clerici din cele 32 de parohii ale protoieriei, care au discutat despre viata Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, despre ctitoriile sale si despre rolul pe care l-a avut in punerea bazelor statului roman modern. Rolul acestor intruniri pastorale este acela de a problematiza si actualiza temele importante din viata Bisericii, aspecte liturgice si practice ale vietii crestine, precum si dezbaterea subiectelor care se propun anual de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane“, a precizat parintele protoiereu Ion Armasi, al Protoieriei Sector 4 Capitala.

Ioan Busaga
Sursa: ziarullumina.ro

.

10 Iulie 2014

Vizualizari: 197

Voteaza:

Cerc pastoral-misionar in Protoieria Sector 4 Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE