Cercul pastoral-misionar Jiblea s-a intrunit la Parohia Jiblea Veche

In Protopopiatul Ramnicu Valcea, astazi, 12 mai 2014, a avut loc la Parohia Jiblea Veche din localitatea Calimanesti, jud. Valcea, intrunirea preotilor din Cercul Pastoral Jiblea. La aceasta intalnire au luat parte preotii parohi si preotii slujitori din parohiile: Calimanesti I, Calimanesti II, Jiblea Noua, jiblea Veche, Salatrucel, Serbanesti–Patesti, Berislavesti, Scauieni si Radacinesti.

Intrunirea s-a deschis cu oficierea slujbei de Te Deum in Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cartierul Jiblea Veche al localitatii Calimanesti, dupa care Pr. Eduard Toader, parohul parohiei Jiblea Veche, a sustinut referatul „Sfanta Impartasanie ca Taina, ca Jertfa si ca actualizare a Jertfei de pe Cruce”, tema fiind legata de Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii).



Dupa sustinerea lucrarii, s-au mai dezbatut si probleme actuale cu care se confrunta preotii din ziua de astazi, dintre care amintim: problema actualitatii si actualizarii Canoanelor Bisericesti, problema uniformizarii cultului mortilor; obiceiuri si traditii locale deviate de la ritualul ortodox, precum si problema impartasirii cu aceeasi lingurita; desfasurarea proiectelor catehetice precum si acordarea de ajutoare filantropice de catre parohii familiilor sarace, batranilor, persoanelor bolnave.

Acest eveniment se incadreaza in seria de manifestari dedicate „Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii) in Patriarhia Romana”.

Sursa: arhiram.ro

.

13 Mai 2014

Vizualizari: 360

Voteaza:

Cercul pastoral-misionar Jiblea s-a intrunit la Parohia Jiblea Veche 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE