Cercul pastoral-misionar 'Lovistea' s-a intrunit la Parohia Poiana

Intrucat anul 2013 este „Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Patriarhia Romana”, si in cadrul cercurilor pastoral-misionare se prezinta rolul si importanta Sfintilor Imparati in apararea dreptei credinte si sustinerea Bisericii crestine, in Protopopiatul Rm. Valcea, s-a desfasurat joi, 23 mai, intalnirea preotilor din cercul pastoral „Lovistea” la Parohia Poiana.

Tema intalnirii intitulata „Importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata si activitatea Bisericii” a fost prezentata de Parintele Gabriel Ionescu, preot paroh la Parohia Poiana.

Tema cercului pastoral a fost precedata de savarsirea slujbei Te-Deumului de multumire pentru toate facerile de bine.

La aceasta intalnire au luat parte preoti din parohiile: Caineni I, Greblesti, Gaujani, Boisoara, Bumbuiesti, Titesti, Bratovesti, Racovita, Robesti Balota, Perisani si Spinu.

La finalul intalnirii Parintele Alin Gherghinoiu, protoiereu al Protopopiatului Rm. Valcea, a subliniat faptul ca: „Sub domnia imparatului Constantin cel Mare a crescut prestigiul si forta imperiului, creand o administratie puternica, centralizata si ierarhizata, intreaga autoritate fiind concentrata in mana imparatului. Pe de alta parte crestinismul cat si Biserica ca si institutie au fost inzestrate cu privilegii si imunitati, aparate de erezii si inconjurate in toate ocaziile de protectia imparatului.”

Totodata au mai fost discutate diverse probleme si aspecte de ordin pastoral-misionar si adminstrativ gospodaresc din fiecare parohie, cum ar fi: pastoratia preotilor in randul credincioasilor, problema prozelitismului sectar, necesitatea urgentarii intabularii proprietatilor bisericilor si desfasurarea proiectelor catehetice.

Sursa: arhiram

.
Pe aceeaşi temă

24 Mai 2013

Vizualizari: 189

Voteaza:

Cercul pastoral-misionar 'Lovistea' s-a intrunit la Parohia Poiana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE