Cete de colindatori la Palatul Patriarhiei

Trei cete de colindatori din diferite zone ale tarii au fost primite, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Palatul Patriarhiei.

Imbracati in costume populare, cei aproximativ 40 de copii ai Corului "Theotokos" din Alba Iulia l-au colindat vineri, 14 decembrie, pe Patriarhul Romaniei, oferindu-i un buchet de colinde traditionale romanesti acompaniate de instrumente muzicale.

Preafericirea Sa i-a binecuvantat pe copii si le-a oferit daruri.

"Va felicitam, va dorim ajutor de la Dumnezeu in toata activitatea voastra si Il rugam pe Dumnezeu sa binecuvanteze familiile voastre, pe profesorii si invatatorii de la scoala si pe parintii duhovnicesti de la biserica, care v-au invatat aceste colinde si care va incurajeaza sa pastrati traditiile romanesti pentru a transmite din generatie in generatie acest mesaj numit colindul sfant si bun. Este sfant pentru ca vorbeste despre Dumnezeu cel Unul Sfant si este bun pentru ca indeamna la bunatate, astfel incat la bunatatea milostiva a lui Dumnezeu sa raspundem si noi cu bunatatea inimii, cu o deosebita bucurie a sarbatorilor", a spus Preafericirea Sa. Tot vineri seara, Patriarhul Bisericii noastre a fost colindat de Grupul "Datina romaneasca" din cadrul Asociatiei "Traditia romaneasca", dirijat de parintele Vladimir Alexa din Parohia Buzoieni, Episcopia Sloboziei si Calarasilor.

Sambata, 15 decembrie 2012, dupa cum aflam din Ziarul Lumina, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a primit pe membrii Ansamblului vocal-instrumental "Gura izvorului" din Suceava, care au intonat colinde traditionale si o uratura specifica zonei. Colindatorii erau majoritatea elevi de la Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei, insotiti de directorul acestei institutii de invatamant, Traian Pusca, si de prof. Ilaria Pusca. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a felicitat pentru colindele frumoase si eforturile pe care le depun pentru pastrarea traditiilor romanesti: "Ne-am bucurat foarte mult ca si anul acesta am vazut bogatia deosebita a cantarilor specifice sarbatorilor de Craciun si Anul Nou ale bucovinenilor. Cu adevarat, Bucovina este o gradina a frumusetilor naturii, dar si a culturii populare izvorata din credinta crestina. Va felicitam si pentru ca ati venit de la o distanta foarte mare intr-o vreme in care in Bucovina si Moldova este multa ninsoare, dar credinta puternica si dragostea fata de traditiile populare romanesti crestine este, de asemenea, foarte vie. Aceasta traditie a Bucovinei este un model pentru toata tara".

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

17 Decembrie 2012

Vizualizari: 429

Voteaza:

Cete de colindatori la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE