China si Japonia, declarate oficial ca parte a teritoriului canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse

China si Japonia sunt parte a teritoriului canonic al Patriarhiei Moscovei, potrivit noii editii a documentului oficial emis de Patriarhiei Moscovei. Documentul a fost adoptat de Sinodul Episcopilor desfasurat in Moscova in perioada 2- 5 februarie si publicat pe pagina de internet a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Printre tarile incluse in teritoriul canonic al Patriarhiei Moscovei se afla Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Azerbaijan, statele baltice, Asia Centrala (toate aceste tari, cu exceptia Chinei si Japoniei, erau incluse in editia anterioara a documentului).

Biserica Ortodoxa Rusa a inceput activitatile misionare in China in secolul al XVII -lea cand preotul rus Maxim Leontyev a ajuns in Beijing. Misiunea Spirituala Rusa din China a fost infiintata in 1713.

Pe 23 noiembrie 1956, Sfantul Sinod a decis sa transfere toate bisericile din China Bisericii Ortodoxe a Chinei, careia i-a fost garantata autonomia.

Din cauza faptuIui ca Biserica Chinei nu avea un Intaistatator, in 1997, Sinodul Bisericii Ruse a hotarat ca ortodocsii din China sa se afle sub pastorirea Patriarhului Moscovei si a Intregii Rusii.

Credinta ortodoxa a fost de asemenea adusa in Japonia prin misionari rusi.

Infiintarea Misiunii Spirituale Ruse in Japonia a fost precedata de crearea unui consulat rus in 1859 si prin numirea lui Iosif Goshkevich in functia de prim consul al orasului Hakodate.

Acesta a fost insotit de Vasili Makhov, un medic si preot ortodox. Parintele Vasili a trebuit sa se intoarca in Rusia in 1860, unor pribleme de sanatate, fiind inlocuit de Parintele Nicoale Kasatkin.

Sursa: pravmir.com

08 Februarie 2013

Vizualizari: 261

Voteaza:

China si Japonia, declarate oficial ca parte a teritoriului canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE