Cinstirea "Sfantului Ioan Botezatorul” la Ramnicu Valcea

Biserica parohiala „Sfantul Ioan Botezatorul” din Ramnicu Valcea a imbracat astazi, 7 ianuarie 2014, in ziua praznuirii „Soborului Sfantului Ioan Botezatorul, haine de sarbatoare. Peste o mie de ramniceni au participat astazi la Sfanta Liturghie oficiata de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, la biserica cu hramul „Sfantul Ioan Botezatorul”, din cartierul valcean 1 Mai, care si-a serbat ocrotitorul.In cadrul Sfintei Liturghii Preasfintitul Episcop Emilian Lovisteanul, a rostit un cuvant de invatatura in care a istorisit viata si activitatea Sfantului Prooroc Ioan, Inaintemergatorul Domnului Iisus, subliniind rolul sau la Botezul Domnului, si indemnandu-i pe credinciosi sa il pastreze drept model de smerenie si sfintenie in lucrarea lor pentru mantuirea sufletului.

La final, Parintii Ierarhi i-au felicitat pe parintii slujitori prof univ. dr. Ilie Ivan, profesor la Catedra de Catehetica si Omiletica din cadrul Facultatii de Teologie „Sfanta Mucenita Filofteia” din Pitesti si prof. dr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Rm. Valcea, pentru frumoasa activitate pastorala si misionara desfasurata in cadrul parohiei, dar si in sectorul didactic si pedagogic, i-a binecuvantat pe toti credincinciosii prezenti si le-a urat un calduros „La multi ani!” tuturor celor care poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul.

Raspunsurile la strana au fost date de corul "Euphonia” condus de maestrul dirijor prof. Mihail Stefanescu, Directorul Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea.

La sarbatoare au mai luat Parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarh Eparhial, Domnul Ing. Ion Calea, Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Domnul Ing. Emilian Francu, Primarul Ramnicului, alte oficialitati de stat locale si centrale si numerosi credinciosi din municipiu si din imprejurimi.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Ianuarie 2014

Vizualizari: 137

Voteaza:

Cinstirea "Sfantului Ioan Botezatorul” la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul ioan botezatorul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE