'Clujul Ortodox', harta care cuprinde toate obiectivele ortodoxe din Cluj-Napoca

Principalele obiective ortodoxe din Cluj-Napoca pot fi de acum localizate cu ajutorul unei hărți întocmite la propunerea Arhiepiscopiei Clujului. Denumită sugestiv, „Clujul ortodox”, harta indică bisericile din municipiu, instituțiile de cultură ale Arhiepiscopiei, instituțiile de învățământ, precum și pe cele filantropice. Instrumentul de orientare este extrem de util deoarece conține, pe lângă localizarea bisericilor, contactele preoților din toate parohiile din oraș. Harta este atât la îndemâna locuitorilor, cât și a turiștilor sau tinerilor care vin pentru a studia aici.

„Harta a fost realizată în format A3, pe două pagini.

Pe o pagină e harta propriu-zisă a orașului cu zona centrală și cu toate cele 44 de parohii pe care municipiul nostru le are la ora actuală și care sunt indicate exact în zonele unde ele se află. De asemenea, sunt indicate instituțiile filantropice, care nu sunt puține și care întregesc prezența misionară și pastorală a Bisericii Ortodoxe în municipiu, dar și Campusul Teologic „Nicolae Ivan” o clădire de referință pentru Arhiepiscopie. Pe reversul hărții avem o agendă unde sunt trecute toate parohiile din municipiu cu adresele, cu telefoanele oficiilor parohiale dar și ale preoților, iată un instrument foarte util pentru toți cei care doresc să își cunoască mai îndeaproape preoții de care aparțin”, a declarat pentru Radio Renașterea, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Harta „Clujul Ortodox” va putea fi cumpărată în perioada următoare de la pangarele bisericilor și la magazinele bisericești ale Arhiepiscopiei Clujului, la prețul de doar 2,5 lei. În viitor, se dorește editarea unei hărți a întregii Eparhii a Vadului, Feleacului și Clujului, care să cuprindă de asemenea, parohiile, mănăstirile și toate obiectivele ortodoxe.

Autor: Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

.

13 Ianuarie 2015

Vizualizari: 408

Voteaza:

'Clujul Ortodox', harta care cuprinde toate obiectivele ortodoxe din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE