Colaborare intre Episcopia Spaniei si Portugaliei si Guvernul Tarii Basce

La initiativa comuna a Guvernului Tarii Basce si a Episcopiei Spaniei si Portugaliei, vineri, 4 noiembrie, Preasfintitul Parinte Timotei, Episcopul Ortodox Roman al Spaniei si Portugaliei, a avut o intalnire cu consilierul pe probleme de justitie si administratie publica al Guvernului Tarii Basce, doamna Idoia Mendia Cueva. Au discutat despre problemele cu care se confrunta comunitatea de romani din Spania si Tara Basca si despre noua lege a libertatilor religioase pe care Guvernul o va inainta Parlamentului spre aprobare.

In cadrul discutiilor s-a vorbit si despre colaborarea dintre Guvernul basc si Episcopia Ortodoxa Romana, dar s-au pus si probleme de ordin social si educational: problema predarii religiei ortodoxe in scolile publice din Tara Basca si acordarea asistentei religioase a detinutilor romani aflati in inchisorile din cuprinsul acestui stat.

Tara Bascilor este o comunitate autonoma din Spania, cu capitala la Vitoria-Gasteiz. Are o populatie de peste 2 milioane de locuitori, printre care se gasesc si multi romani ortodocsi, astfel ca pastoratia in zona este un aspect important pentru acestia.Sursa: episcopiaspanieiportugaliei.es

 

.

09 Noiembrie 2011

Vizualizari: 176

Voteaza:

Colaborare intre Episcopia Spaniei si Portugaliei si Guvernul Tarii Basce 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE