Colindatori la resedinta mitropolitana a Ardealului

Preoţii din Sibiu şi împrejurimi, cete de colindători din cetatea transilvană şi de mai departe au venit astăzi, 18 decembrie, la reşedinţa mitropolitană din Sibiu pentru a vesti Naşterea Domnului şi a transmite urările de bine Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Adealului.

Prima ceată de colindători care a sosit în acest an la reşedinţa mitropolitană din Sibiu a fost corul parohial din Rusu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud. Însoţită de preotul paroh Florin Dorin Parasca, ceata de colindători a adus la Sibiu cântul sfânt tradiţional specific acestei frumoase părţi a Transilvaniei, dar şi costumul popular de aici. Colindătorii i-au adus ierarhului un coş tradiţional şi i-au transmis urările de sărbători aşa cum credincioşii din Rusu Bârgăului obişnuiesc din moşi-strămoşi să adreseze gândurile bune la Crăciun tuturor celor ce le calcă pragul.

IPS Mitropolit Laurenţiu le-a oferit colindătorilor calendare, iconiţe şi alte daruri, mulţumindu-le pentru efortul făcut de a veni până la Sibiu pentru a colinda după obiceiul străbun.Al doilea grup de colindători a fost cel al comunităţii de surdo-muţi din Arhiepiscopia Sibiului. Însoţiţi de preotul Marian Vlăduţ, colindătorii au impresionat ca de fiecare dată prin gândurile lor transmise prin intermediul limbajului mimico-gestual.

Preoţii din Sibiu şi împrejurimi au păstrat tradiţia îndelungată de a veni în prag de sărbători la reşedinţa mitropolitană pentru a-l colinda pe Mitropolitul Ardealului. IPS Laurenţiu i-a primit cu bucurie pe slujitorii sfintelor altare, cărora le-a mulţumit pentru întreaga activitate pastorală, misionar-filantropică şi administrativă din comunităţile încredinţate.

Cuvântul de mulţumire din partea preoţilor a fost transmis prin protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, care a subliniat grija IPS Mitropolit Laurenţiu faţă de parohiile din eparhia păstorită şi faţă de preoţii slujitori.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

18 Decembrie 2014

Vizualizari: 226

Voteaza:

Colindatori la resedinta mitropolitana a Ardealului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE