Colocviul Academiei Internationale de Stiinte Religioase la Palatul Patriarhiei

In perioada 26-28 august 2010, in Sala Conventus a Palatului Patriarhiei din Bucuresti, Academia Internationala de Stiinte Religioase organizeaza colocviul cu tema „Cuvantul lui Dumnezeu”, cu sprijinul Patriarhiei Romane si in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care este membru al acestei academii inca din anul 2000, informeaza Ziarul Lumina.

Colocviul organizat la Bucuresti reuneste peste 20 de participanti, renumiti profesori de teologie, membri ai Academiei Internationale de Stiinte Religioase. Patriarhul Romaniei a rostit un cuvant de bun venit in care si-a exprimat bucuria de a fi gazda Colocviului anual al Academiei Internationale de Stiinte Religioase. „Tema Colocviului, 'Cuvantul lui Dumnezeu', este un subiect central atat pentru reflectia teologica, cat si pentru viata Bisericii. Expunerile variate ale participantilor arata bogatia, actualitatea si importanta subiectului abordat din punct de vedere biblic, sistematic si practic. Cuvantul lui Dumnezeu este Logosul divin vesnic al lui Dumnezeu, Care reveleaza taina lui Dumnezeu cel Unul si Trinitar, care a creat lumea in vederea unei comuniuni vesnice cu El. Cuvantul lui Dumnezeu este Cuvantul care S-a facut trup pentru a ne salva din robia mortii si pentru a ne darui viata vesnica in pacea si bucuria Sfintei Treimi. Pentru aceasta motivatie, continutul Bibliei este taina Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a facut Om, pentru ca oamenii sa devina fii ai lui Dumnezeu dupa har. Rugam pe Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu, pe Domnul nostru Iisus Hristos, sa binecuvanteze lucrarile acestui colocviu si sa ne daruiasca bucuria luminii Sale!”, a spus Preafericirea Sa.

12 prelegeri

Moderatorul intalnirii, Stuart George Hall, teolog din Marea Britanie, a multumit Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru binecuvantare, pentru aprecierile facute in introducere si pentru amabilitatea de a fi gazda colocviului. „Faptul ca am fost primiti intr-un mod atat de calduros reflecta si raspunde in esenta intentiei noastre de a aduce impreuna, in prietenie, in solidaritate si in cercetare pe cei care slujesc Evanghelia, studiind teologia sau alte stiinte religioase. Speram ca vom putea sluji impreuna, in credinta, Cuvantul lui Dumnezeu, pana in ziua in care El va veni”, a spus Stuart G. Hall.

In cadrul colocviului vor fi sustinute 12 prelegeri, care vor sublinia importanta teologiei hristologice in contextul religios-cultural actual. Ultima prelegere va fi sustinuta de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si se va intitula 'Cuvantul lui Dumnezeu transmis prin mijloacele de comunicare in masa'. Duminica, 29 august, participantii la colocviu vor merge intr-un pelerinaj la manastirile din Bucuresti si din imprejurimi.

Academia Internationala de Stiinte Religioase (AISR) - fondata oficial in anul 1966 si care functioneaza in cadrul Institutului International de Stiinte Teoretice cu sediul in Bruxelles - are drept scop stabilirea de contacte intre teologi de nationalitati si traditii crestine diferite, precum si a unui cadru academic de dialog teologic.

Sursa: basilica.ro

27 August 2010

Vizualizari: 294

Voteaza:

Colocviul Academiei Internationale de Stiinte Religioase la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE