Comunicat oficial al familiei parintelui Calciu cu privire la slujbele din Romania

 

Astazi, vineri 24 noiembrie 2006, familia parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, in buna randuiala si cu binecuvantare, va facem cunoscut programul preliminar al aducerii in tara a trupului parintelui Gheorghe Calciu. Bunul Dumnezeu a randuit ca trupul parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa sa ajunga in Romania, in ziua Sfantului Apostol Andrei, Sfant pentru care parintele nostru a avut o cinste si pretuire deosebita, legandu-l mai multe evenimente de aceasta data. Joi 30 noiembrie 2006, seara tarziu, parintele va sosi in tara dupa care va fi condus de mai multi preoti la Biserica Radu Voda a Seminarul teologic din Bucuresti, unde parintele a fost profesor mai multi ani. Alaturi de familie avem bucuria sa va anuntam, din incredintarea si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Nathaniell Popp, Arhiepiscop de Detroit si al Episcopiei Ortodoxe Romana din America, ca parintele va fi insotit in Romania de Prea Sfintitul Irineu Duvlea, Episcop de Dearborn Heights si Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romana din America, de Parintele Protopop Dumitru Paun, fost elev al parintelui si de mai multi credinciosi. Parintele va ramane la Biserica Radu Voda pana sambata dupa amiaza.

Programul slujbelor pentru aceasta perioada urmeaza sa fie finalizat in urmatoarele zile. Preliminar va putem spune ca dorinta noastra ar fi ca vineri seara, 1 decembrie 2006, sa aiba loc Slujba Privegherii iar sambata dimineata, 2 decembrie 2006, sa aiba loc Sfanta Liturghie urmata de Slujba Prohodirii (inmormantarii). Slujbele vor avea loc cu participarea mai multor ierarhi si a numerosi preoti. Detalii vor fi furnizate ulterior.

 

Sambata 2 decembrie 2006, dupa amiaza, parintele va fi condus spre Manastirea Petru Voda. Sambata noaptea parintele va fi privegheat la Manastire urmand ca duminica 3 decembrie la pranz, dupa Sfanta Liturghie sa fie inmormantat. Multumim Patriarhiei Romane si in mod deosebit Preafericitului Parinte Patriarh Teoctist pentru rugaciunile, grija si ajutorul acordat pentru a putea duce la bun sfarsit dorinta parintelui Gheorghe Calciu. Multumim cu smerenie Inalt Prea Sfintitului Daniel, pentru ca a raspuns cererii de binecuvantare trimise de familia parintelui. Multumim tuturor prietenilor parintelui care au ajutat la implinirea acestei dorinte dragi si stim ca parintele s-a rugat si se va ruga pentru noi toti si pentru stradaniile noastre.

 

 

.

26 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2272

Voteaza:

Comunicat oficial al familiei parintelui Calciu cu privire la slujbele din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE