Concert de Muzica Bizantina - Imnuri din Saptamana Patimilor

Concert de Muzică Bizantină - “Hymns of Holy Week” (Imnuri din Săptămâna Patimilor)

Duminică 14 Aprilie 2019, Parohia Sf. Gheorghe Londra a găzduit un eveniment unic: concertul de muzică bizantină intitulat “Hymns of Holy Week” (Imnuri din Săptămâna Patimilor).

Formatul concertului a fost unul inedit pentru tradiția românească, cântările bisericești fiind însoțite de acompaniament instrumental. Astfel, maestrul grec Thanassis Vassilopoulos, prin sonoritatea unică oferită de clarinet, a introdus publicul în atmosfera de tânguire și tristețe strălucitoare a Săptămânii Patimilor. Imnele au fost cântate în limba greacă de către apreciatul protopsalt Angelos Achtinoudis, iar talentatul muzician Arsenis Nassis a completat acompaniamentul instrumental la orgă și percuție. Concertul a fost narat pentru cei 120 de participanți de Ana Achtinoudis.

În locașul de pe malurile Tamisei a debutat astfel atmosfera specifică Postului Mare, cel mai bine exprimată prin imnele bisericești a căror frumusețe este greu de descris în cuvinte.

Concertul face parte din seria evenimentelor prin care organizatorii își doresc să promoveze activitatea și proiectele desfășurate de Romanian Orthodox Church & Center, inclusiv a proiectului «FII CTITOR!» inițiat în cadrul parohiei «Sfântul Gheorghe» Londra pentru construcția unei biserici și a unui centru comunitar românesc care să permită dezvoltarea activităților misionare și cultural-educative dedicate membrilor comunității românești din Londra.

Pr. Constantin Popescu
Parohia Sf. Gheorghe

16 Aprilie 2019

Vizualizari: 259

Voteaza:

Concert de Muzica Bizantina - Imnuri din Saptamana Patimilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE