Concert de muzica bizantina, inchinat Sfintilor Brancoveni, la Buzau

Vineri seara, 15 august 2014, la Catedrala arhiepiscopala „Inaltarea Domnului“ din Buzau, a avut loc un concert de muzica bizantina, inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni, sustinut de grupul psaltic „Sfantul Ioan Damaschin“ al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. Alaturi de cei prezenti s-au aflat Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian, ierarhul locului, si Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor.

"Ne-am straduit, dupa putinta, sa ne aratam recunostinta si pretuirea fata de Sfintii Martiri Brancoveni, care au avut si Eparhia noastra in grija si preocuparile lor, dovada fiind existenta catorva ctitorii ale familiei Brancovenilor si, indeosebi, ale Sfantului Constantin – biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Ramnicu Sarat sau Palatul arhiepiscopal din Buzau. Sa nu uitam ca Centrul nostru eparhial a fost un focar de cultura, muzica si pictura; la Buzau au existat o scoala de zugravi si o scoala de cantareti bisericesti. Prin urmare, avem obligatia fata de inaintasi sa mergem pe aceeasi linie, sa promovam si sa cultivam muzica de sorginte bizantina, dar adaptata la specificul romanesc.

Dumneavoastra trebuie sa va straduiti sa-i descoperiti de fiecare data frumusetea, asa incat, ori de cate ori organizam concerte de muzica bizantina sau corala, sunteti asteptati cu drag, pentru ca ele constituie un regal din partea noastra catre fratiile voastre“, a subliniat Inaltpreasfintia Sa, in cuvantul rostit la final.

Au participat clerici si credinciosi buzoieni, iubitori ai muzicii bizantine.

Programul a cuprins piese dedicate Sfintilor Martiri Brancoveni, dar si compozitii specifice sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

19 August 2014

Vizualizari: 215

Voteaza:

Concert de muzica bizantina, inchinat Sfintilor Brancoveni, la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE