Concertul anual al Fundatiei 'Mitropolitul Bartolomeu'

Clujenii sunt invitați să participe la Concertul anual al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” organizat de fiecare dată în ultima decadă a lunii martie. În acest an evenimentul va avea loc joi 26 martie, imediat după sărbătoarea Bunei Vestiri, și va fi un regal al cvintetelor lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Spectacolul va debuta la ora 19, în sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș Bolyai” și va fi susținut de Cvartetul Transilvan al Filarmonici de Stat din Cluj-Napoca.

Inedită în acest an va fi prezența pe scenă a violonistului Peter Rosenberg din Germania, alături de membrii Cvartetului Transilvan, Gabriel Croitoru și Nicușor Silaghi la vioară, Marius Suărășan la violă și Vasile Jucan la violoncel. În deschidere publicul se va bucura de un microrecital al coralei „Psalmodia Transylvanica”, dirijată de părintele profesor Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Un alt invitat special al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” va fi profesorul Matei Cazacu de la Paris, un cunoscut istoric și eseist, a anunțat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Concertul anual al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, aflat la a V-a ediție, a devenit deja tradiție pentru publicul clujean. Intrarea la spectacol va fi liberă.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

24 Martie 2015

Vizualizari: 109

Voteaza:

Concertul anual al Fundatiei 'Mitropolitul Bartolomeu' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE