Concertul - Pus-au pe capul Meu cununa de spini, la Caransebes

Cu binecuvantarea si participarea Preasfintitului Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, in sala de festivitati "Episcop Elie Miron Cristea" a Episcopiei Caransebesului, a avut loc concertul traditional prepascal, intitulat sugestiv "Pus-au pe capul Meu cununa de spini".


In fata a 200 de spectatori, care au umplut sala de festivitati a Centrului Eparhial, intr-o atmosfera aleasa si mistica, au prezentat un buchet de cantari prepascale corul Episcopiei Caransebesului, format din preotii, diaconii si cantaretii catedralelor episcopale din Caransebes, cantari religioase specifice Postului Mare. Dintre aceste cantari amintim: "Doamn buzele mele" de G. Muzicescu, "Doamne pe noi miluieste-ne" din repertoriul clasic rus, "Pana cand, Doamne" de D. Bortneanschi, "Pe Tine Te laudam" de Dimitrie Georgescu - Kiriak, "Clopote de seara" din repertoriul clasic rus si "Oratoriu" de Gh. Mandicevschi.


In partea a doua a serii, au sustinut un concert de cantari psaltice specifice Postului Mare, grupul psaltic Katharsis al Episcopiei Caransebesului. Ambele formatii corale au fost pregatite si conduse de tanarul prof. Alin Buliga, cadru didactic la Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebes. Intre cele doua recitaluri, parintele profesor univ. drd. Vicentiu Romanu, cadru didactic la Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" si la faclutatea de Teologie din Caransebes a sustinut o scurta meditatie duhovniceasca.


In incheierea concertului Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a adresat un cuvant de binecuvantare celor prezenti si a daruit fiecarui participant o iconita reprezentand pe Mantuitorul Iisus Hristos patimind.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

10 Aprilie 2009

Vizualizari: 393

Voteaza:

Concertul - Pus-au pe capul Meu cununa de spini, la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE