Concertul traditional de colinde 'Colindatori la usa sufletului' al Arhiepiscopiei Ramnicului

In prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si sub coordonarea Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Ramnicului, la Sala Sindicatelor din Ramnicu Valcea a avut loc duminica, 18 decembrie, de la orele 18:00, a doua editie a Concertului traditional de colinde al Arhiepiscopiei Ramnicului, intitulat ”Colindatori la usa sufletului dumneavoastra”.

Evenimentul a fost organizat de catre Arhiepiscopia Ramnicului, in parteneriat cu Consiliul Judetean Valcea si Primaria Municipiului Ramnicu Valcea.

Manifestarea spiritual-culturala a reunit mai multe corale si grupuri de colindatori din municipiul Ramnicu Valcea si de la parohiile si manastirile din cadrul eparhiei. In cadrul programului au colindat: Corala "Sfantul Antim Ivireanul" a Catedralei Arhiepiscopale din Rm.Valcea, Corala "Canticum" a Seminarului Teologic Liceal "Sfantul Nicolae" din Rm.

Valcea, Scoala Waldorf din Rm.Valcea, Corurile Manastirilor Cozia, Govora, Ostrov, Dintr-un Lemn si Bistrita Olteana, Ansamblul folcloric "Dor" din Babeni si Grupul "Lotrenii" din Brezoi.

In atmosfera inaltatoare a cantarilor angelice, iubitorii de colinde, traditie si spiritualitate romaneasca, ce au umplut pana la refuz Sala Sindicatelor, au retrait bucuria ingerilor, pastorilor si magilor la Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.

In incheiere, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim i-a binecuvantat pe cei prezenti si i-a indemnat sa se pregateasca trupeste si sufleteste pentru a primi cu cuviinta marele praznic al Nasterii Domnului.

Toti copiii si tinerii care au colindat au primit daruri.

Sursa: arhiram.ro

 

.

19 Decembrie 2011

Vizualizari: 389

Voteaza:

Concertul traditional de colinde 'Colindatori la usa sufletului' al Arhiepiscopiei Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE