Concurs literar-religios in parohia clujeana 'Nasterea Domnului'

La Parohia "Nasterea Domnului" din Cluj-Napoca, pastorita de preotul paroh Nicolae Buda, s-a desfasurat in perioada 3 iunie-18 septembrie, Concursul literar-religios ”Lasati copiii sa vina la Mine!”, aflat la a 6-a editie.

Participantii au fost elevii din clasele II-VIII, care pe parcursul intregii veri au trebuit sa redacteze lucrari pe diverse teme, folosind in mod util şi placut o particica din timpul vacantei. Programul concursului a fost urmatorul: 3-24 iunie- inscrierea la concurs, la biserica; 25-iunie-1 septembrie-redactarea lucrarilor; 2-9 septembrie-depunerea lucrarilor la biserica; 10-13 septembrie-evaluarea lucrarilor; 16 septembrie decernarea premiilor.

Potrivit coordonatorului actiunii, Marilena Asanica, subiectele au permis elevilor sa-si foloseasca din plin inspiratia, creativitatea, talentul literar artistic, dar si cunostintele religioase invatate in familie, in biserica si de-a lungul anilor de scoala. Cei mici din clasele II-VI au avut doua teme la alegere ”Bucuria lecturii” si ”Bucuriile copilariei”, iar clasele VII-VIII au avut la alegere doua teme: ”Iubirea crestina” si ”Curajul crestin”.

In urma corectarii lucrarilor de catre o comisie de specialitate, formata din profesori de limba si literatura romana, s-au stabilit 9 premii care au fost decernate duminica, 16 septembrie, dupa Sfanta Liturghie, din fata Sfantului Altar de catre preotul paroh Nicolae Buda si preotul Valentin Bochis. Premiile au constat in rechizite scolare, carti, iconite, dulciuri si diplome.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

18 Septembrie 2012

Vizualizari: 213

Voteaza:

Concurs literar-religios in parohia clujeana 'Nasterea Domnului' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE