Concurs de oua incondeiate, icoane si desen despre traditiile de Pasti la Alba Iulia

Peste 100 de copii de la gradinite, scoli, licee, palate ale copiilor si institutii de cultura din tot judetul Alba participa astazi, intre orele 12.00-18.00, in Pavilionul Expozitional al Consiliului Judetean Alba de pe Platoul Romanilor la expozitia-concurs „Arta si culoare in zi de sarbatoare”.

Evenimentul este dedicat promovarii traditiilor judetului Alba si implicarii copiilor si tinerilor in activitati specifice postului Sfintelor Pasti.

Organizatorii sunt Consiliul Judetean Alba, alaturi de Centrul de Cultura „Augustin Bena” si Muzeul National al Unirii, in parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Inspectoratul Scolar Judetean, Palatul Copiilor si Biblioteca Judeteana „Lucian Blaga”.

Concurentii se vor intrece in cadrul a patru sectiuni: oua incondeiate, icoane pe sticla si lemn, desen, obiecte de ornament. Toate lucrarile realizate au ca tematica sarbatoarea Pastelui. In cadrul fiecarei sectiuni se vor acorda trei premii si o mentiune.

Alte doua premii speciale, unul din partea Consiliului Judetean Alba si unul din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia vor rasplati cele mai frumoase lucrari din concurs.
Toate lucrarile expuse in cadrul concursului vor fi oferite spre vânzare vizitatorilor expozitiei.

Sursa: Radio Reintregirea
 

14 Aprilie 2011

Vizualizari: 1006

Voteaza:

Concurs de oua incondeiate, icoane si desen despre traditiile de Pasti la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE