Concurs pentru pictorii bisericesti romani

Luna aceasta are loc Concursul national "Icoana ortodoxa - lumina credintei“, care se adreseaza tuturor pictorilor bisericesti din cadrul Patriarhiei Romane. Cei care doresc sa participe la concurs trebuie sa realizeze o icoana in fresca sau o icoana in mozaic, avand ca tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena“.

Lucrarile impreuna cu documentatia necesara trebuie trimise in perioada 15-26 aprilie 2013 la adresa: Patriarhia Romana, Aleea Dealul Mitropoliei nr. 25, sector 4, Bucuresti, cu mentiunea „Pentru Concursul national «Icoana ortodoxa - lumina credintei»“. Inscrierea se poate face la una din cele doua sectiuni, sau la ambele daca concurentul a realizat lucrari in fresca si mozaic. Evaluarea lucrarilor va avea loc pe 29 aprilie de o comisie formata din cinci specialisti in domeniul picturii bisericesti, iar intre 30 aprilie si 3 mai vor fi publicate rezultatele concursului si castigatorii la cele patru categorii de premii de la fiecare sectiune.

Premierea castigatorilor va avea loc pe 21 mai, de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cand se praznuieste hramul istoric al Catedralei patriarhale din Bucuresti. "Concursul si-a propus sa promoveze si sa incurajeze arta bisericeasca autentica, sa descopere pictori iconari cu reale valente si aptitudini artistice, sa realizeze un catalog al expozitiei cu cele mai reprezentative icoane din concurs, dar in acelasi timp sa puna la dispozitia preotilor posibilitatea de a gasi mai repede un bun pictor bisericesc atat in ceea ce priveste pictura in tehnica fresca, precum si in tehnica mozaic“, ne-a spus pr. prof. dr. Constantin Patuleanu, consilier patriarhal de la Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane. Concursul "Icoana ortodoxa - lumina credintei“ a fost organizat si in anul 2012, dar a cuprins sectiunile icoane pictate pe lemn si icoane pictate pe sticla. Dupa concursul de anul acesta, lucrarile vor fi prezentate in cadrul unui catalog expozitional cu datele de contact ale pictorilor iconari si scurte prezentari ale castigatorilor. 

Site: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 867

Voteaza:

Concurs pentru pictorii bisericesti romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE