Concurs de sah in cadrul Protoieriei Sector 6 Capitala

La Centrul pentru Servicii Sociale de Recuperare din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 6 Capitală, a avut loc sâmbătă, 23 iulie 2016, ediția a II-a a concursului „Cupa de Șah – L.T.C.O.R.”. Competiţia a fost organizată de Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Sector 6 în colaborare cu Protoieria, Primăria şi DGASPC din cadrul aceluiaşi sector.

Ne bucurăm că acest concurs de şah a ajuns la ediţia a doua şi nădăjduim să devină o tradiţie în Sectorul 6 al Capitalei. Acest sport al minţii, cum mai este supranumit, dezvoltă inteligenţa şi ajută la disciplinarea caracterului tuturor celor care îl practică, în acest sens Biserica sprijină organizarea unor astfel de competiţii care înnobilează pe om. Felicităm pe căştigători şi mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect, a precizat Pr. Costel Burlacu, Protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală.

După cum ne-a transmis Neagu Constantin Adrian, preşedintele LTCOR sector 6, câștigătorii primului loc, premiaţi cu cărți şi cupe, au fost: Dumitrescu Daniel – Parohia Pogorârea Sfântului Duh – Militari (grupa de vârstă 7-10 ani); Carabă Alexandru – Parohia Acoperământul Maicii Domnului Brâncuși (grupa de vârstă 11-13 ani); Căpățână Marius Cristian – Parohia Acoperământul Maicii Domnului Brâncuși (grupa de vârstă 14 -16 ani); Radu Constantin Mirescu de la Parohia Sfântul Andrei Militari (grupa de vârstă 17-60 de ani). De asemenea, a fost acordat un premiu special pentru cel mai tânăr participant: Mărgărint Kevin Andrei (6 ani) de la Parohia Pogorârea Sfântului Duh – Militari.

Nu e important cine a câștigat concursul, mai importantă a fost bucuria participării și a socializării, a subliniat părintele Ştefan David Fabian, duhovnicul L.T.C.O.R. – filiala sector 6:

Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit a finaliza a doua ediție a „Cupei de Șah L.T.C.O.R.”, acțiune care a implicat mulți amatori de șah, de la tineri de 6 ani până la vârstnici de 60 de ani. Ideea organizării acestui concurs mi-a venit atunci când în cadrul Departamentului pentru Tineret al Parohiei Militari I am încercat să desfășurăm activități pentru tineri între care și „Concursurile – Bucuria Credinței”. De aici și până la punerea în practică a proiectului la nivel de Sector 6 prin intermediul L.T.C.O.R. n-a fost decât un pas.

Nu e important cine a câștigat concursul, mai importantă a fost bucuria participării și a socializării. Ne-a fost ușor pentru că am întâlnit tineri deosebiți, cu multă ambiție și elan, cărora nădăjduim a le promova calitățile, a le găsi moduri constructive de petrecere a timpului liber care să-i ferească de eventualele ispite ale contemporaneității. M-au surprins în mod plăcut ambiția și entuziasmul avut în practicarea acestui sport al minții a celor care au trecut de vârsta tinereții. Bucuria copiilor, aplombul tinerilor și fericirea părinților sunt motive întemeiate pentru a desfășura în viitor asemenea competiții.

***
Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Sector 6 funcţionează cu binecuvântare patriarhală din anul 2014. Scopul acesteia este promovarea credinţei creştine şi a spiritualităţii ortodoxe. Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români urmăreşte, de asemenea, apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor acestora pe care le au faţă de Biserică, neam şi familie.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro

25 Iulie 2016

Vizualizari: 400

Voteaza:

Concurs de sah in cadrul Protoieriei Sector 6 Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

protoieria sector 6

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE