Concursul Bucuria de a fi crestin in Arhiepiscopia Bucurestilor

La Seminarul Teologic Ortodox "Nifon Mitropolitul“ din Bucuresti a avut loc, ieri, 8 mai 2013, Concursul-spectacol "Bucuria de a fi crestin“, in Arhiepiscopia Bucurestilor, la care au participat copii cu varsta intre 9 si 15 ani.

In sala de festivitati a seminarului, copiii si tinerii au cantat cantece religioase specifice perioadei pascale si au recitat poezii cu tematica religioasa si fragmente de proza despre Invierea Domnului si sarbatorile premergatoare Pastilor. La fiecare din cele trei sectiuni ale concursului au participat cate trei reprezentanti din protoieriile Arhiepiscopiei Bucurestilor. Reprezentatiile celor mici au fost jurizate de o comisie din care au facut parte pr. Ionut Barbulescu, directorul Seminarului Teologic "Nifon Mitropolitul“; diac. Adrian Oancea, inspector la Sectorul Invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor; Constantin Andrei, inspector la acelasi sector; Mihaela Trifu, profesoara de limba romana la seminarul bucurestean; Vasile Bogus, inspector de specialitate la disciplina religie in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov.

"Etapa pe nivelul protopopiatelor a avut loc la sfarsitul lunii aprilie, iar castigatorii locurilor I s-au inscris automat la etapa eparhiala care a avut loc ieri. La final, toti concurentii au fost premiati de Arhiepiscopia Bucurestilor cu bunavointa unor sponsori cu care colaboram indeaproape, dar si prin contributiile protoieriilor, cu participarea consiliilor locale. Copiii au primit daruri, carti de rugaciune, icoane, jocuri specifice varstei si carti de literatura adecvate anilor lor de scoala, dulciuri, echipamente electronice. Premierea castigatorilor locurilor I la nivelul fiecarei eparhii va avea loc pe 20 mai, la etapa nationala a concursului care va avea loc la Palatul Patriarhiei“, a spus diac. Adrian Oancea.

Cei care vor reprezenta Arhiepiscopia Bucurestilor la etapa nationala a Concursului "Bucuria de fi crestin“ sunt: Larisa Rapa la sectiunea de interpretare a unui cantec religios; Cristina Ioana Preoteasa la sectiunea de recitare a unei poezii; si Alexia Banu la sectiunea de interpretare a unui text in proza. Toate cele trei castigatoare sunt de la Parohia "Adormirea Maicii Domnului“ din localitatea Breaza.

"Ma bucura de fiecare data cand vad copii atat de entuziasti si am vazut ca un astfel de concurs ii apropie si prin interpretarea unei poezii sau a unui cantec de Dumnezeu, pentru ca suntem in perioada de dupa Invierea Domnului“, a spus prof. Mihaela Trifu.

Sursa: basilica.ro

09 Mai 2013

Vizualizari: 875

Voteaza:

Concursul Bucuria de a fi crestin in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE