Concursul Copilul invata iubirea lui Hristos, in eparhia Tomisului

Copilul invata iubirea lui Hristos, concursul de miniproiecte promovat de catre Patriarhia Romana si organizat la nivel eparhial de pr. Nicolae Constantin Birsan, Inspector Coordonator - Birou de Catehizare a Tineretului, in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, a totalizat un numar de 18 proiecte depuse de diferite parohii impreuna cu institutii scolare. Concursul are ca scop principal dezvoltarea laturii educative, social-filantropice a copiilor, coordonati de preoti si profesorii de religie.

Cu binecuvantarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, astazi s-a desfasurat etapa Eparhiala a acestei competitii, ce reprezinta o parte a evenimentelor Anului omagial al Tainei Sfantului Maslu.

Premiul I a fost castigat de catre Parohia Navodari III (Protoieria I Constanta), care a participat cu un miniproiect intitulat Daruind vei Dobandi.

Cei noua elevi, coordonati de pr. Patrascu Nicu Adrian, s-au orientat spre ajutorarea unui tanar de 24 de ani din Navodari, bolnav de HIV. Concret, ideea acestui grup s-a materializat in pregatirea a 500 de clatite care au fost valorificate in diferite institutii din oras, strangandu-se suma de 2811 lei, suma donata tanarului amintit.

Premiul al II-lea a fost castigat de catre un grup de 12 elevi din clasa a IV-a al Scolii nr. 31 din Constanta, coordonati de pr. Codarcea Mihai (parohia Sf. Ap. Andrei – Protoieria II Constanta), profesorul de religie, Pr. Chircalan Gheorghe, si invatatoarea Radu Cristina.

Ideea acestor elevi a fost aceea de a aduce o alinare batranilor de la Caminul pentru persoane varstnice din Constanta. Astfel, 24 de persoane aflate in acest camin au primit inainte de sarbatoarea Invierii Domnului, felicitari confectionate de catre elevi si pachete cu alimente adunate de acestia in parohia Sf. Ap. Andrei. Totul, in cadrul unui program artistic care a cuprins poezii si cantece dedicate bunicilor si Invierii Domnului.

Purtand titlul, Iubindu-l pe aproapele nostru, Il iubim pe Dumnezeu, miniproiectul a avut ca scop educarea copiilor in sensul de a intelege importanta intrajutorarii semenilor nostri.

Al treilea proiect premiat astazi, denumit Sa ajutam aproapele in suferinta, a fost implementat de cinci elevi coordonati de preotul Busuioc Sorin din parohia Rasova (protoieria Baneasa). Beneficiarii proiectului au fost trei familii nevoiase din localitate. Concret, grupul a valorificat icoane pictate pe sticla de elevii Scolii clasele I – VIII din Rasova, iar cu banii obtinuti au achizitionat fructe si dulciuri pe care le-au oferit acestor familii impreuna.

Premiile pentru cele trei miniproiecte au constat in carti, dvd-uri educationale si icoane. Castigatorii premiului I vor participa la faza nationala a concursului, care va avea loc in ziua de 20 mai 2012 la Patriarhia Romana, iar premierea participantilor se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din Bucuresti, in ziua de 21 mai a.c.

Biroul de Comunicare


.
Pe aceeaşi temă

09 Mai 2012

Vizualizari: 585

Voteaza:

Concursul Copilul invata iubirea lui Hristos, in eparhia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE