Concursul interdisciplinar de Cultura si Spiritualitate Romaneasca

Sambata, 15 februarie 2014, in cadrul Liceului Penticostal Logos din Timisoara s-a desfasurat etapa judeteana a Concursului interdisciplinar CULTURA SI SPIRITUALITATE ROMANEASCA. La concursul initiat de Ministerul Educatiei Nationale s-au inscris un numar de aproximativ 100 elevi din clasele gimnaziale. Tematica concursului a fost Frumusetea sacra a lumii, competitia desfasurandu-se pe doua niveluri: nivelul claselor V-VI – Natura intre pamant si cer si nivelul claselor VII-VIII – Omul intre sacru si profan.

Scopul competitiei este de a crea elevilor un spatiu deschis al cunoasterii, prin constientizarea faptului ca intre discipline, granitele sunt flexibile si cuprind o zona de interferenta, in care se gasesc continuturile ce pot fi abordate deopotriva din perspectiva de cunoastere data de fiecare dintre cele doua discipline.

Importanta interdisiciplinaritatii este bine conturata in cadrul concursurilor si parteneriatelor din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Timis, prin numeroasele activitati derulate de catedra de religie impreuna cu alte disicipline: limba si literatura romana, istorie, muzica, desen, etc.



Inspectoratul Scolar Judetean Timis a fost reprezentat de Doamna Inspector de religie si de Domnul Inspector de limba si literatura romana, Prof. Bloanca Gheorghe, precum si de profesorii metodisti Macovei Emanuela si Pirvu Crinuta.

In deschiderea concursului, elevii au rostit rugaciunea Tatal nostru, iar Domnul Director Prof. Catana Gheorghe a rostit un cuvant de bun venit elevilor participanti. In continuare, Doamna inspector pentru religie, Prof. Daniela Buzatu, a indemnat elevii sa dovedeasca faptul ca sunt demni de numele de crestin prin vorbele si faptele lor, evidentiind in atitudinea lor comunicare asertiva, sensibilitate crestina si exprimare culturala.

Etapa nationala a Concursului se va desfasura in perioada 9-11 mai 2014 la Barlad, jud. Vaslui. Judetul Timis va fi reprezentat de elevii cu cel mai mare punctaj obtinut la clasele V-VI si VII-VIII.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

18 Februarie 2014

Vizualizari: 955

Voteaza:

Concursul interdisciplinar de Cultura si Spiritualitate Romaneasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE