Conferinta de bioetica, la Centrul de ingrijiri paliative 'Sf. Nectarie'

Profesorul american Ryan Nash de la Universitatea din Ohio a sustinut in data de 15 octombrie o conferinta pe tema ”Bioetica si ingrijiri paliative” la Centrul de ingrijiri paliative ”Sf. Nectarie” din Cluj Napoca.

La eveniment a fost prezent PS Vasile Somesanul, cadre medicale si angajati ai centrului, precum si reprezentanti din partea Arhiepiscopiei Clujului si ai Centrului de Bioetica.Profesorul Ryan Nash va sustine saptamana aceasta mai multe conferinte la Cluj-Napoca datorita unui parteneriat dintre Centrul de Bioetica al Universitatii Babes-Bolyai si Universitatea din Ohio.

Prelegerile vor avea loc la Centrul de Bioetica din Cluj-Napoca, in 16 si 17 octombrie incepand cu ora 14. La conferintele profesorului Ryan Nash sunt invitati sa participe masteranzi ai Facultatii de Teologie Ortodoxa si ai Universitatii de Medicina, dar si rezidenti sau medici clujeni. Printre temele ce vor fi discutate in cadrul acestor intalniri se numara Bioetica ca disciplina transnationala, obiectia de constiinta si suferinta.Ryan Nash a studiat medicina la Universitatea din Huston si s-a specializat in medicina paliativa. De-a lungul carierei a ingrijit peste 5000 de bolnavi in stadiu terminal. De cativa ani este membru al Bisericii Ortodoxe iar in prezent lucreaza la un proiect privind medicina crestina, prin care incearca realizarea unei sinteze intre teologie si medicina.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Octombrie 2013

Vizualizari: 315

Voteaza:

Conferinta de bioetica, la Centrul de ingrijiri paliative 'Sf. Nectarie' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

bioetica morala crestina

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE