Conferinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

La Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti a avut loc luni, 24 martie, conferinta „Biologie si persoana - o perspectiva teologica asupra adoptiei“. Evenimentul, organizat de Asociatia „Studenti pentru viata“, s-a desfasurat in Amfiteatrul „Dumitru Staniloae“ si i-a avut ca invitati pe pr. lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecan al facultatii, si pr.

Nicolae Tanase, fondator al Asociatiei Pro Vita pentru nascuti si nenascuti - filiala Valea Plopului, informeaza Ziarul Lumina.

La eveniment au participat numerosi studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, precum si alte persoane interesate de acest subiect de actualitate din tara noastra. Intalnirea face parte din proiectul „Saptamana pentru viata“, organizat in perioada 19-26 martie. In cadrul intalnirii, tema adoptiei a fost abordata din mai multe perspective: sociologica, psihologica, medicala si teologica. „Incercam sa aducem un plus de cunoastere in domeniul adoptiei, mai ales ca si in Molitfelnic exista o rugaciune pentru adoptie. Din momentul in care acea rugaciune este facuta, copilul ii spune parintelui adoptiv tata si tatal adoptiv ii spune copilului fiu“, ne-a declarat Alexandra Nadane, presedintele Asociatiei „Studenti pentru viata“. Ideea organizarii unei astfel de conferinte a plecat de la necesitatea de a cunoaste care sunt implicatiile asupra vietii sufletesti a omului atunci cand adopta un copil, precum si ale copilului adoptat. „Adoptia se poate face de catre cei care nu au copii, dar si mai bine de catre cei care au copii. Desi pare de neinteles, un copil strain de sange, crescut cu cei din sangele tau, nu poate sa aduca decat bine. Adoptia distruge pacatul egoismului. Prin adoptie egoismul va fi lovit puternic, iar aspectele care tin de resursele materiale sunt aspecte false. Dupa cum observam, cei bogati nu nasc multi copii; tot cei saraci nasc copii multi. Inca un copil este inca o lovitura data comoditatii si egoismului si o demonstratie practica a credintei puternice“, a spus pr. Nicolae Tanase.

In cadrul conferintei au fost evidentiate valoarea infinita a persoanei si vocatia omului de a trai in comuniune cu semenii si cu Dumnezeu. „Societatea de consum a uitat ca la origine noi suntem oameni si ca avem o noblete dumnezeiasca, suntem persoane. Petre Tutea spunea: «Sunt om pentru ca sunt persoana!». Aceasta vocatie de om nu se poate cultiva decat in atmosfera familiei. Noi nu vorbim despre o societate in care omul doar produce si consuma, ci vorbim despre o societate care inseamna o comuniune de persoane in duhul dragostei, iar acest duh al dragostei, e clar, se cultiva in familie“, a spus pr. prodecan Gheorghe Holbea.

Sursa: basilica.ro

.

26 Martie 2014

Vizualizari: 705

Voteaza:

Conferinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE