Conferinta interreligioasa la Bucuresti

La Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti a avut loc zilele acestea Simpozionul Interreligios si de dialog crestin ortodox – islamic siit „Impactul Secularizarii asupra valorilor religioase si morale in societatea contemporana”. Au conferentiat profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, de la Universitatea Internationala Al Mustafa din Qom.

"Traim astazi intr-o societate, asa cum este configurata ea, care din nefericire incepe sa-l ignore pe Dumnezeu, incepe sa ignore valorile religios-morale care au tronat de-a lungul istoriei si au facut-o in mod fericit. Pe noi ne intereseaza aceasta tema in dialogul nostru interreligios si intercultural cu profesorii din Iran si in general cu islamul pentru a vedea unde si cum se pozitioneaza vis a vis de aceasta problema tinand seama de faptul ca iata incet incet, asa cum afirmau si dansii in cadrul comunicarilor pe care le-au sustinut aici la Facultatea noastra, valul acesta al secularizarii este neiertator si incepe sub o forma sau alta, mai vadit sau mai putin vadit, sa se impuna si in societatile musulmane, islamice", a explicat Pr. Prof.

Dr. Nicolae Achimescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

"Cred ca simpozionul interreligios desfasurat la Facultatea de Teologie este o buna oportunitate de a da marturie despre reperele traditiei religioase intr-o lume din ce in ce mai secularizata mai ales plecand de la tema abordata cred ca in contextul actual exista aceasta posibilitate de a ne regasi intr-o marturie comuna asupra a ceea ce este esential si autentic intr-o traditie religioasa", a spus Prof. Univ. Dr. Adrian Lemeni de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Intalnirea s-a inscris intr-o traditie existenta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti privind dialogul cu reprezentanti ai islamului siit iranian.

Sursa: basilica.ro

.

04 Iunie 2014

Vizualizari: 178

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE