Conferinta: Iuda intre diabolizare si reabilitare. Evanghelii, Traditii, si Evanghelia lui Iuda.

 

COMUNICAT  DE  PRESA

 

Maine, 22 noiembrie, orele 18.00, in Aula Magna din cadrul Universitatii Ovidius, Bulevardul Mamaia, va avea loc Conferinta cu titlul: "Iuda intre diabolizare si reabilitare. Evanghelii, Traditii, si Evanghelia lui Iuda."

 

Conferinta se inscrie in ciclul manifestarilor organizate de Asociatia Dialogului dintre Stiinta si Teologie din Romania- Polul Constanta in colaborare cu Universitatea Ovidius si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta prin Centrul de Tineret pentru Activitati Extracurriculare, in cadrul Proiectului finantat de Fundatia John Templeton.

 

Maine, profesori, studenti si elevi vor putea audia Conferinta pe o tema de larg interes si care  va fi sustinuta de Domnul Dr.

Cristian BADILITA, renumit scriitor si patrolog, doctor in "Istoria crestinismului timpuriu" al Universitatii din Paris, IV Sorbona.

 

Cristian Badilita este autorul a peste 25 de carti (eseistica, patrologie, traduceri, editii, poezie, jurnal de idei, convorbiri), este cunoscut in mediul universitar occidental si  coordoneaza traducerea Septuagintei la Colegiul Noua Europa, prefateaza, recenzeaza, stimuleaza grupuri de lucru. Conferinta pe care o va sustine Domnul Dr.Cristian  Badilita se refera la etapele si secventele diabolizarii lui Iuda in Evanghelii si Traditia Patristica. Vor avea loc dezbateri in legatura cu "Evanghelia lui Iuda" privind datarea, localizarea, imaginea lui Iuda si parti pris-urile interpretarii actuale.

 

Tinerii si mediul educatiei nu pot face abstractie de acest fapt, al controversei si provocarii "Evangheliei lui Iuda". Si  de aceea, Cristian Badilita considera ca  trebuie reconsiderata si revalorizata imaginea lui Iuda in literatura si filozofia moderna: de la De Quincey la Marcel Pagnol si Eric-Emmanuel Schmitt. De asemenea, Domnul Dr. Cristian Badilita va face referire la tensiunea dintre imagini si imaginar.

 

 

 

 

.

21 Noiembrie 2007

Vizualizari: 820

Voteaza:

Conferinta: Iuda intre diabolizare si reabilitare. Evanghelii, Traditii, si Evanghelia lui Iuda. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE