Conferinta organizata de Consiliul Mondial al Bisericilor si Patriarhia Romana

In perioada 5-9 octombrie 2010, in sala Consilium din Palatul Patriarhiei, Consiliul Mondial al Bisericilor si Patriarhia Romana organizeaza conferinta cu tema "Platforma globala pentru reflectie teologica 2010. Unitate si misiune astazi: marturii si opinii venite de la cei marginalizati”.

La conferinta vor participa delegati ai Bisericilor membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor, Patriarhia Romana fiind reprezentata de catre Parintele Michael Tita, consilier patriarhal al Sectorului relatii bisericesti si interreligioase, Parintele Dorel Motoc, consilier patriarhal al Sectorului social-filantropic, si Parintele Constantin Naclad, coordonator al proiectelor educationale Hristos impartasit copiilor si Alege scoala!.

Vineri, 8 octombrie 2010, de la orele 13.30, participantii se vor afla in mijlocul comunitatii de preoti si credinciosi de la parohia Toti Sfintii Romani din cartierul bucurestean Rahova. La intalnire vor participa Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Parintele paroh Ilie Cornel, Parintele Daniel Ganga, preot misionar pentru comunitatile de romi din Arhiepiscopia Bucurestilor, domnul deputat Nicolae Paun, presedintele Comisiei Culte si Minoritati din Camera Deputatilor, cadre didactice care predau in limba romani si copii de etnie roma din aceasta parohie.

Infiintat in anul 1948, Consiliul Mondial al Bisericilor este o organizatie crestina internationala care, in prezent, reuneste 349 de Biserici, confesiuni si asociatii crestine din peste 110 tari si teritorii din intreaga lume, reprezentand peste 560 milioane de crestini. Biserica Ortodoxa Romana este membra in acest for crestin international din anul 1961.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

05 Octombrie 2010

Vizualizari: 428

Voteaza:

Conferinta organizata de Consiliul Mondial al Bisericilor si Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE