Conferinta pastoral-misionara de primavara in Protoieria Dragasani

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, astazi, 4 iunie 2013, in biserica parohiala "Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Dragasani a avut loc a doua conferinta pastoral-misionara de primavara din eparhia Ramnicului, dedicata "Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena”, cu preotii din Protoieria Dragasani.

Lucrarile sedinteiau fost precedate de savarsirea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum de catre un sobor de preoti.

Conferinta cu tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena - promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii” a fost prezidata de catre delegatul Centrului Eparhial, Parintele Constantin Carstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului.In cadrul intrunirii, preotii desemnati au prezentat trei referate: "Starea Imperiului Roman inaintea Edictului de la Milan (313)”- Pr. Dumitru Dumitrescu de la Parohia Ştirbesti, "Edictul de la Milan (313) - Toleranta si libertate pentru Biserica crestina” - Pr. Romulus Benoni Calin de la Parohia Scundu si "Sfintii Imparati Constantin si Elena - sustinatori ai Bisericii” - Pr. Gheorghe Anca de la Parohia Marcea.

Tot in cadrul lucrarilor, au fost aduse in discutie si problemele curente ale activitatii pastoral-misionare si administrative cu care se confrunta parohiile din cuprinsul Protopopiatului Dragasani, insistandu-se asupra intensificarii activitatii social-filantropice si culturale la nivelul fiecarei parohii.

In incheiere, Parintele Iulian Madalin Busaga, Protopop de Dragasani, a concluzionat aspectele si invataturile ce trebuiesc retinute de catre preotii slujitori in legatura cu temele dezbatute. "Evenimentul de astazi a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum, dupa care preotii prezenti au fost informati despre initiativa Patriarhiei Romane de a continua si in acest an 2013 o serie de proiecte cu finantare europeana intre care amintim "Proiectul Forte” si "Impreuna pentru relatii sociale mai bune”. De asemenea, au fost informati despre activitatea social-filantropica desfasurata in patriarhia noastra, despre rezultatul activitatii din anul 2012, precum si despre continuarea si implementarea proiectului social-filantropic, impreuna cu Societatea Selgros, numit "Masa bucuriei”. La finalul conferintei, o brigada din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea, prezenta in mijlocul nostru a instruit personalul din subordine privind masurile pentru protectia locasurilor de cult si pentru prevenirea incendiilor”, a subliniat protopopul de Dragasani.

Urmatoarea conferinta preoteasca din Arhiepiscopia Ramnicului va avea loc joi, 6 iunie 2013, la Horezu si va reuni preotii din Protopopiatul Horezu. 

Sursa: arhiram.ro

.

05 Iunie 2013

Vizualizari: 233

Voteaza:

Conferinta pastoral-misionara de primavara in Protoieria Dragasani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE