Conferinta pastoral-misionara de toamna in Protoieria Ramnicu Valcea

In Sala de conferinte „Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral-Cultural „Sfantul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului s-au desfasurat astazi, 31 octombrie 2013, lucrarile primei Conferinte pastoral-misionare de toamna din Arhiepiscopia Ramnicului dedicate „Anului Omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Patriarhia Romana”, care a reunit preotii din Protopopiatul Ramnicu Valcea.

Lucrarile conferintei au fost precedate de savarsirea in Catedrala Arhiepiscopala a slujbei de Te Deum de catre un sobor de preoti si diaconi.

Dupa slujba, incepand cu orele 10:00, lucrarile conferintei s-au desfasurat in Sala "Iosif Episcopul” din cadrul Asezamantului pastoral-cultural "Sf. Ierarh Calinic" sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului. La lucrarile conferintei au luat parte si membrii Permanentei Eparhiale.In deschiderea conferintei Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim a binecuvantat lucrarile conferintei pastorale, iar Parintele Emilian Grosenoiu, Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a tinut un cuvant de invatatura in care a rezumat tema conferintei, vorbind celor prezenti despre importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena in viata Bisericii, facand numeroase referiri la tematica conferintei.

In cadrul sedintei, au fost prezentate urmatoarele referate pe tema „Sfinții Imparați Constantin si Elena, susținatori ai Bisericii”: „Importanța Sfinților Imparați Constantin si Elena pentru viața si activitatea Bisericii” - Pr. Claudiu Dinescu, Parohia Gaujani; „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative si social filantropice a Sfinților Imparați pentru viața lumii contemporane” - Pr. Nicolae Copala, Parohia Isbasesti; „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative si social filantropice a Sfinților Imparați pentru viața lumii contemporane” - Pr. Mihai Corbeanu, Parohia Prodanesti-Vegesti. Lucrarile preotilor referenti au avut un caracter stiintific, evidentiind cunostintele teologice ale acestora, dar si experienta lor parohiala.

In partea a doua a conferintei au fost analizate problemele curente ale activitatii pastoral-misionare si administrative cu care se confrunta parohiile din cuprinsul Protopopiatului Ramnicu Valcea, insistandu-se asupra intensificarii activitatii social-filantropice si dezvoltarea activitatilor traditionale cultural-educative pentru atragerea si formarea copiilor si a tinerilor in spiritul crestin ortodox.

Urmatoarea conferinta preoteasca din Arhiepiscopia Ramnicului va avea loc luni, 4 noiembrie, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Dragasani, si va reuni preotii din Protopopiatul Dragasani.

Sursa: arhiram.ro

.

31 Octombrie 2013

Vizualizari: 255

Voteaza:

Conferinta pastoral-misionara de toamna in Protoieria Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE